Geslaagde OSB actieweek: glazenwassers verrassen ouderen

Verschillende glazenwassersbedrijven deden tussen 11 en 22 december mee aan de actieweek Glazenwassers en ouderen, geïnitieerd door OSB. De glazenwassers bezochten ongeveer 20 zorgcentra en deden sociaal belangrijke activiteiten, zoals kerststukjes maken, het kerstdiner voorbereiden, op taart trakteren en ‘gewoon’ een kopje koffie drinken.

Alle betrokken partijen hebben genoten van de activiteiten. De glazenwassers kregen mogelijkheid om de bewoners te ontmoeten van de panden waarvan ze de ramen wassen. Tijdens het werk is er meestal weinig tijd voor een uitgebreid praatje. De ouderen genoten van het maken van kerststukjes, muziek, eten en bezoekjes. Daarnaast hadden de zorgverleners en vrijwilligers extra handjes bij het kerstdiner of het verzorgen van de koffie en thee.

Reacties
Int–Ext Glasbewassing: “Met de mannen mee gedaan met de week van de glazenwasser. Was weer een geweldig succes. Leuke dag. Enorm gewaardeerd.”

Fortron: “Trots op onze collega’s. Dansend, zingend en genietend maakten bewoners kennis met onze glazenwassers. De reacties van de bewoners waren hartverwarmend!”

Rietbroek: “De bewoners genoten zichtbaar van de persoonlijke aandacht, die zij kregen! Fijn dat wij wat voor deze ouderen hebben kunnen betekenen.”

Deelnemende bedrijven
OSB bedankt alle bedrijven die in de actieweek activiteiten hebben georganiseerd: ACW, Fortron, NIVO Noord, Int-Ext Glasbewassing, De Lelie Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij, Mako Cleaning Service, Nelis Company, Rietbroek en Cleanall.