29 september: Laddertjesdag en diploma-uitreiking in Utrecht

Op vrijdag 29 september organiseert Stichting Nelis wederom een Laddertjesdag in Utrecht. Ook de kandidaten uit een eerder traject nemen hun diploma’s op die dag op een feestelijke wijze in ontvangst. “We hebben rekening gehouden met de jongeren die vanuit de bank uit het raam koekeloeren (ook wel de koekeloerders genoemd) en hebben daarom deze keer het evenement in de middag gepland”, legt Nelis uit.

Jongeren zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom om kennis te maken met het glazenwassersvak en de mogelijkheden te bespreken voor een leer-werk-traject bij Stichting Nelis. De activiteiten zullen plaatsvinden bij verzekeringsmaatschappij a.s.r., Archimedeslaan 10 in Utrecht. “a.s.r. is zo vriendelijk om haar prachtige locatie aan ons ter beschikking te stellen.”

Janine Hoeijmakers, coördinerend coach van Stichting Nelis: “We nodigen jongeren uit om deel te nemen aan deze introductiedag, om te kijken of ze het juiste glazenwassers DNA hebben en we ze kunnen opleiden, coachen en bemiddelen naar een passende werkgever. Iedereen is welkom, zolang de motivatie maar goed is!”

Ook voor werkgevers
Werkgevers in de glazenwassers- en specialistische reinigingsbranche nodigen we uit om kennis te komen maken met Stichting Nelis. We zijn namelijk op zoek naar die sociale werk- en/of stagegever, die een bijdrage wil leveren aan de participatie en social return van zeer gemotiveerde kandidaten uit ons traject. De Laddertjesdag is bij uitstek de gelegenheid om te kijken of er onder de sollicitanten geschikte jongere(n) zijn en om alle (financiële) voordelen die een kandidaat uit ons traject meebrengt te bespreken.”

Over Nelis
Stichting Nelis leert zijn jongeren op een ambachtelijke, veilige manier de fijne kneepjes van het vak samen met werkgevers die onze Nelis jongeren een kans willen geven. Ook is er volop aandacht voor het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en het ontwikkelen van competenties. Door onze positieve benadering, nauw contact met werkgevers, een passende vakopleiding te bieden en begeleiding naar stage/baan, kan Stichting Nelis het verschil maken bij de bemiddeling van jongeren met een (grotere) afstand tot de arbeidsmarkt.