11 april: Stichting Nelis organiseert 1e Laddertjesdag in Utrecht

Laddertjesdag handzemen 1Op maandag 11 april organiseert Stichting Nelis zijn eerste 1e Laddertjesdag in Utrecht. Van 13.30 tot 17.00 uur vindt de wervings- en selectiedag plaats in de Universiteit van Utrecht en kunnen jongeren kennismaken met het vak van glazenwasser en, bij voldoende glazenwassers-DNA, opgaan voor het leer–/werktraject Op de Ladder naar Succes van Stichting Nelis. Ook werkgevers worden van harte uitgenodigd voor de Utrechtse Laddertjesdag.

Richard van Eeden Petersman van Stichting Nelis “Als jongere nodigen we je uit om deel te nemen aan de verschillende praktijkonderdelen: ladderen, handmatig en telescopisch zemen en kennismaking met de hoogwerker. Zo kunnen we gezamenlijk kijken of je beschikt over het glazenwassers DNA en of je geselecteerd kan worden om deel te nemen aan ons project Op de Ladder naar Succes en helpen we je aan een baan in de glazenwasserij en schoonmaakbranche. Van Eeden Petersman vervolgt: “Werkgevers van een glazenwassers- en schoonmaakbedrijf nodigen we uit om kennis te komen maken met Stichting Nelis. Daarnaast is de Laddertjesdag dé gelegenheid om te kijken of er onder de sollicitanten een geschikte jongere is voor een stageplek.” 

Stichting Nelis leert zijn jongeren op een ambachtelijke, veilige manier de fijne kneepjes van het vak samen met werkgevers die onze Nelis jongeren een kans wil geven. Ook is er volop aandacht voor het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en het ontwikkelen van competenties. Door onze positieve benadering, nauw contact met werkgevers, een passende vakopleiding te bieden en begeleiding naar stage/ baan, kan Stichting Nelis het verschil maken bij de bemiddeling van jongeren met een (grotere) afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Richard van Eeden Petersman: richard@stichtingnelis.nl of 06 – 22 46 76 45. Of kijk op www.stichtingnelis.nl om een leuke indruk van deze bijzondere stichting.