Mic-o-Data en Asito bundelen innovatieve krachten in afvalbakken

Asito - schoonmakersAsito werkt samen met Mic-o-Data aan een pilot om de toepassing van sensoren in afvalbakken te testen. De beide van oorsprong Twentse bedrijven hebben de krachten gebundeld om de nieuwste innovatie in de schoonmaakwereld verder te ontwikkelen.

De sensoren van Mic-o-Data geven schoonmaakkrachten een seintje wanneer de vuilnisbak geleegd moet worden. De sensor staat in verbinding met de iPad van de schoonmaakkrachten. Tim Blömer, directeur van Mic-o-Data: “Het mooie van onze technologie is dat niet alleen de actuele vulgraad wordt gemeld, ook wordt exact voorspeld wanneer de vuilnisbak vol zit. Zo weten schoonmaakkrachten precies wanneer ze bij welke vuilnisbak moeten zijn.”

Niet meer weg te denken
Arjan Geurtsen, manager business development van Asito: “Sensoren zullen over een aantal jaren niet meer weg te denken zijn in de schoonmaakwereld. Asito wil daarom graag vooroplopen om de verschillende toepassingen van sensoren in het facilitaire domein te ontdekken. Daarom zijn we zo blij met dit gezamenlijk project. Mic-o-Data heeft de technologie, Asito heeft kennis en kunde van het schoonmaakproces want het zijn uiteindelijk de schoonmaakkrachten die hiermee gaan werken. Het is mooi dat wij dit samen met Mic-o-Data en onze klanten kunnen oppakken. Dat past helemaal in onze visie op innovatie, namelijk dat we dat niet alleen kunnen maar samen moeten werken met partners met dezelfde ambitie.

Pilot op ROC Twente
Naast Schiphol en NS hebben Asito en Mic-o-Data nu ook een locatie in het Twentse, waar zij de afvalbaksensor testen. Binnenkort wordt er namelijk een pilot gestart op een locatie van de scholengemeenschap het ROC van Twente.

Over Asito
Asito is een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland. Dagelijks werken 10.000 kleurrijke vakkrachten verspreid over 50 vestigingen succesvol aan een schone en veilige werk- en leefomgeving. Voor Asito staat het verbinden van medewerkers, klanten en relaties voorop om zo samen tot de meest sociale en duurzame resultaten te komen.

×