Oproep OSB en vakbonden: “Meld dreiging inbesteding schoonmaak”

versterker megaphoneSteeds vaker zijn er berichten over opdrachtgevers (vaak ook gemeenten) die kiezen voor inbesteden van schoonmaakwerkzaamheden. Bij gemeenten is dat vaak een beslissing, die wordt ingegeven doordat een gemeente zijn sociale gezicht wil laten zien. Maar deze beslissing heeft nadelige gevolgen voor de schoonmakers. OSB, de vakbonden en Codecommissie doen daarom een oproep.

Schoonmakers die al lange tijd voor gemeenten werken, worden er werkloos door en komen thuis te zitten. Het vinden van een nieuwe baan is voor deze mensen vaak niet eenvoudig. De gemeenten halen dus aan de voorkant mensen uit de kaartenbakken, en aan de achterkant komen er net zo veel mensen in. Sociale partners in onze branche vinden deze verdringing van regulier schoonmaakpersoneel volstrekt ongewenst.

OSB trekt daarom samen met vakbonden en de Codecommissie op om deze vorm van inbesteding bij bijvoorbeeld gemeenten te stoppen. Maar dat kan alleen als we in een heel vroeg stadium met een opdrachtgever hierover in gesprek kunnen. Daarom deze oproep! Meld een inbesteding van schoonmaak zo spoedig mogelijk bij OSB.

Stuur een e-mail naar de CAO Helpdesk. Hoe eerder we in het beslissingsproces in gesprek kunnen, hoe groter de kans is dat we een goede oplossing kunnen vinden voor de (huidige) schoonmakers