Toekomstige talenten proeven aan schoonmaakberoepen bij Nederrijn Schoonmaak

In de periode van eind november tot eind maart organiseert het Werkbedrijf Gelderland-Midden in samenwerking met onderwijsinstellingen in de regio Gelderland-Midden en het WSP een tour langs verschillende bedrijven. De tour is georganiseerd om jongeren uit het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs (leeftijd 16 tot 18 jaar) en entree-onderwijs kennis te laten maken met de verschillende werkzaamheden in de vorm van een baan of stageplaats, die zij in een bepaalde sector zouden kunnen gaan doen. Op 22 maart waren de jongeren bij Nederrijn Schoonmaak te gast, die volledig achter dit initiatief staat. Operationeel manager Jasper Koetsier: “Deze dag was een groot succes. Dit gaan we vaker doen!”

Samen met een aantal van onze vaste onderaannemers is er een heel parcours bedacht om de leerlingen in en rondom het hoofdkantoor in Duiven te laten proeven van de diverse beroepen in de schoonmaak. Denk hierbij aan uitleg over materialen en middelen, een specialist op het gebied van het reinigen van hardware, een hoogwerker die de leerlingen mochten betreden en uitleg over vloerreiniging met machines. Deze verschillende machines mogen zij onder begeleiding proberen en aan het einde van het parcours wordt de opgedane kennis getest met een Kahoot quiz.

Schoonmaaktalenten van de toekomst
Leerlingen van diverse praktijkscholen uit Midden-Gelderland hebben deelgenomen aan deze informatieve, maar vooral ook interactieve ochtend. Nederrijn Schoonmaak vindt het belangrijk om zoveel mogelijk leerlingen te enthousiasmeren voor de mooie schoonmaakbranche. “Met de samenwerking hopen we de leerlingen al tijdens hun studie in aanraking te brengen met de praktijk. Zo bouwen zij een netwerk op en dat is nuttig voor bijvoorbeeld stage- of afstudeeropdrachten, maar ook voor het vinden van een baan na het afstuderen”, legt een enthousiast Nederrijn uit.

Manager Kwaliteit, Elly Mennings: “We zijn blij dat wij deze dag hebben mogen organiseren. De leerlingen hebben met veel enthousiasme deelgenomen aan alle activiteiten. We hebben genoeg potentiële toppers ontdekt voor de toekomst.”

Over Nederrijn
Al bijna 40 jaar staat Nederrijn Schoonmaak voor gewoon schoon. Door korte communicatielijnen zijn we intensief betrokken bij onze medewerkers en klanten. Woorden als dichtbij, gewoon bijzonder en beweging passen bij ons. Het beeldmerk van Nederrijn is de pinguïn. Pinguïns zijn sociaal, intelligent en communicatief vaardig. Ze zijn trouw en zorgzaam, motiveren elkaar en werken met elkaar samen. Op deze wijze is ook onze organisatie ingericht.