Mbo- en hbo-studenten opgelet: 24 april FM Next Generation: bedenk je eigen start-up

Mbo- en hbo-studenten opgelet: we dagen je uit om je eigen start-up te starten. Stap in de wereld van facility management 2030. Welke FM-oplossingen zie jij? Welke bijdrage ga jij leveren aan de facilitaire en financiële ontwikkelingen van het onderwijs? Hoe zie jij jouw functie als facility manager van een schoolgebouw? Het online vakmedium Schoonmaakjournaal en Hago, de schoonmakers van lerend Nederland, brengen op dinsdag 24 april om 13.00 uur op het Platform Onderwijs & Facilitair (POF) de marktmakers van vandaag én morgen bijeen met de opdracht. 

Raoul Braeken, commercieel directeur van Hago Nederland over FM Next Generation: “We verwelkomen graag FM’ers van schoolgebouwen én mbo- en hbo-studenten, die met de hedendaagse problemen in het achterhoofd vooruit durven te kijken naar 2030. Studenten die we uitdagen om een start-up te initiëren met FM-oplossingen in het algemeen en schoonmaakoplossingen in het bijzonder.”

What’s in it for you?
Verbinding leggen, informatie ophalen, iets nieuws creëren, je potentiële werkgevers ontmoeten, kennis opdoen én kans maken op een prijs: dat biedt FM Next Generation jou. Op de POF-vakbeurs kun je thema’s als schoolomgeving, inrichting, ICT, dienstverlening (hospitality), veiligheid en beveiliging, en schoonmaak opsnorren en de behoeften onder schooldirecteuren en FM’ers polsen. Wat speelt er bij hen? Waar liggen zij van wakker? Met deze input zet je – samen met je studiegenoten – de zoektocht naar de beste oplossing in. Na de aftrap van het event FM Next Generation door een succesvolle start-upper – om 13.00 uur op de stand van Hago – krijgen jullie hiervoor 1,5 uur de tijd. Om 15.00 uur verzamelen we in Theater 3 en volgen de pitches samen met je medestudenten. Voor studenten die op hun studielocatie elders in Nederland blijven, is er een live verbinding.

Raoul Braeken: “Uiteraard heeft FM Next Generation ook een competitie-element in zich en gaan we de start-uppitches beoordelen. Daarbij kijken we naar creativiteit, de haalbaarheid en bruikbaarheid van de oplossing. Want wie weet, kunnen we dé oplossing als Hago implementeren”, legt Braeken uit. 

Waar en waarom FM Next Generation?
Onderwijsinstellingen zijn sinds kort volledig zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun gebouwen. Binnen en buiten. Daarmee zijn nog meer taken en aandachtspunten op het bordje van directie en management komen te liggen. In de behoefte aan gerichte informatie en diversiteit qua mogelijkheden voorziet de vakbeurs Platform Onderwijs & Facilitair, POF 2018, op dinsdag 24 en woensdag 25 april in Hart van Holland in Nijkerk. Alle ingrediënten voor het facilitair beheer van onderwijsinstellingen komen hier aan bod. De POF vakbeurs richt zich op beslissers, managers, directies en besturen in het primair en voortgezet onderwijs, het mbo, hbo en wo.

Programma
FM Next Generation begint om 13.00 uur met de aftrap door een succesvolle start-up uit de facilitaire en schoonmaakbranche op de stand van Hago Nederland op de POF-vakbeurs in Hart van Holland in Nijkerk. Daarna is er tot 15.00 uur gelegenheid om de beurs te bezoeken en/of samen met studenten op te trekken. Tussen 15.00 uur en 16.30 uur is de FM start-up pitchsessie, waarna de winnaar bekend wordt.

Voor meer informatie en aanmelding, mail of bel Petra de Bruin: info@schoonmaakjournaal.nl of 06 – 51 81 46 76

Ontmoet uw toekomstige collega’s en de schoonmakers van lerend Nederland: kom naar POF. Meld je gratis via deze link aan.