1 jaar na introductie: Taski schrobzuigrobot in praktijk

Intellibot - AsitoDiversey Care, onderdeel van Sealed Air, heeft in april 2015 Intellibot Robotics overgenomen. Meer dan 20 jaar ervaring in robotica is samengegaan met meer dan 65 jaar schrobzuig-ervaring in de schoonmaakbranche. Deze krachtenbundeling heeft in mei 2016 geleid tot de introductie van de eerste CE gecertificeerde robot schrobzuigmachine: de TASKI Swingobot 1650. Sindsdien zijn in Nederland onder andere de drie grootste schoonmaakbedrijven gestart met het integreren van de Swingobot in hun dagelijkse praktijk. Op locaties van Asito, CSU en ISS  is deze robot ondertussen volop in de praktijk ingezet.

‘Teamlid’
Hoewel medewerkers in het begin sceptisch tegenover deze innovatie stonden, wordt de robot ondertussen in het schoonmaakteam opgenomen alsof het een extra collega is. “Dit ‘teamlid’ is gespecialiseerd in saai en eentonig werk”, aldus Sander Haas van Asito. “Onze medewerkers krijgen hierdoor meer tijd voor gastvrijheid, klantbeleving en ingewikkelde taken die de robot niet kan uitvoeren.”

Constante kwaliteit
De kracht van de robot is het doelmatig en consequent uitvoeren van een programma. Doordat er op een locatie verschillende ruimtes zijn, is het belangrijk om goed af te stemmen met een klant wat de werkvolgorde wordt.  Bovendien heeft de robot de flexibiliteit om bepaalde ruimtes over te slaan, omdat die bijvoorbeeld bezet zijn of juist helemaal niet gebruikt zijn en daardoor niet gereinigd moeten worden.

Hoewel de robot obstakels herkent en daar omheen rijdt, zal de plattegrond in de machine bij structurele wijzigingen van een locatie aangepast moeten worden. Communicatie daarover tussen klant en machine operator is essentieel” volgens Richard den Braver, Intellibot specialist bij Diversey Care. “Dat deze aanpassingen op afstand gemaakt kunnen worden, maakt aanpassingen snel en eenvoudig.”

Praktijkervaring
Diversey Care’s Product marketing manager Hans van Dam: “Nu bijna een jaar na introductie maken we de balans op hoe deze baanbrekende technologie zich in de praktijk bewijst. En we zien dat de machine ‘gewoon’ zijn werk doet. De verkochte machines voldoen ruimschoots aan de verwachtingen en doelstellingen.”

De TASKI swingobot 1650 is de eerste robot schrobzuigmachine op de Nederlandse markt. Naast de schrobzuigmachine zijn nu ook een robot stofzuiger (TASKI AEROBOT) en een veeg-schrobzuigmachine (TASKI DUOBOT) op de markt.

Over Sealed Air
Sealed Air Corporation bouwt aan een wereld die beter voelt, smaakt en werkt. Sealed Air helpt zijn klanten met het bereiken van hun MVO doelstellingen, ten aanzien van hedendaags grootste sociale en milieutechnische uitdagingen. Het portfolio van wereldwijd bekende merken, waaronder Cryovac® voedsel verpakkingsoplossingen, Bubble Wrap® merk beschermende verpakkingen en Diversey™ reinigings- en hygiëneoplossingen, zorgt voor een veiligere voedselketen met minder afval, beschermt waardevolle goederen overal ter wereld en verbetert de gezondheid, door schonere omgevingen. Sealed Air heeft circa 24.000 medewerkers die klanten dienen in 175 landen.

Over Diversey Care
Diversey Care is een divisie van Sealed Air en toonaangevende leverancier van slimme, duurzame oplossingen voor reiniging en hygiëne. Door de integratie van nieuwe door technologie mogelijk gemaakte diensten en systemen, zorgen onze oplossingen voor een hogere productiviteit, voedselveiligheid en infectiepreventie om uiteindelijk  de ervaring van de eindklant te verbeteren.

 

×