Februari-thema: Innovatietafel Toilet 2.0

Welke innovaties gaan de schoonmaakwereld de komende decennia veranderen? Die vraag staat centraal tijdens de serie Innovatietafels die Schoonmaakjournaal met partners organiseert. De primeur is voor de Innovatietafel Toilet 2.0, op 24 januari met gastheer Katrin, producent van hygiëneproducten. Vakspecialisten zetten symbolisch een 3D-bril op en stappen in de virtual washroom world van de (nabije) toekomst: waar staan we over één a twee decennia? Qua technologie, schoonmaak, MVO, maatwerkinrichting enzovoort. Op 1 februari leest u de wrap-up van deze Innovatietafel.

In het vorige decennium deed het ‘toilet met hersens’ (Bloe) haar intrede: een chip telde het aantal bezoekers, waarmee de schoonmaak en papiervoorraad beter en efficiënter kon worden beheerd, en de beleving van de toiletbezoeker een positieve impuls kreeg. Dit toilet heeft inmiddels zijn navolging gekregen in bijvoorbeeld dispensers en light guides, die de toiletbezoekers langs de weg naar goede handhygiëne leiden.

In aanloop naar Interclean Amsterdam 2018, van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 mei, organiseert Schoonmaakjournaal in samenwerking met Interclean Amsterdam enkele innovatietafels. Doel is om aan de hand van een thema op informele wijze van gedachten te wisselen over de innovaties, die de schoonmaakwereld de komende decennia gaan veranderen. Innovaties op het gebied producten, technologie, business modellen, duurzaamheid, standaardisatie, mensen, zorg et cetera.

Neem virtueel plaats aan de innovatietafel en volg ons via onze website, Twitter, LinkedIn, Facebook en Instagram. Suggesties voor of interesse in een partnership Innovatietafel? Mail ons: info@schoonmaakjournaal.nl

Over Katrin
Katrin is het merk voor B2B van Metsä Tissue, een van oorsprong Fins bedrijf met 10 fabrieken en 2800 medewerkers. Metsä Tissue is Europees in B2B de nummer 3-producent van hygiëneproducten met € 1 miljard omzet. Het merk Katrin biedt professionele hygiëne-oplossingen met tissue-papierproducten en dispensers.