Werner & Mertz Professional stelt circulaire economie voor

green care PROFESSIONAL - circulaire economie Interclean 2016De Europese circulaire economie was de voornaamste focus van het forum Redefining Innovation – Opportunities of the EU Circular Economy package for the professional cleaning industry op de derde dag van ISSA/INTERCCLEAN in Amsterdam. Werner & Mertz Professional zette een sterke prestatie op dit forum over circulaire economie neer.

Hoofdspreker Dr. Hugo Maria Schally, hoofd van de Eenheid Eco-Innovatie en Circulaire Economie en directoraat-generaal voor het Milieu van de Europese Commissie, gaf een overzicht van het circulaire economie pakket. Hij duidde het publiek wat de potentiële impact op de schoonmaaksector kan zijn door wereldwijd het concurrentievermogen te verbeteren, duurzame economische groei te stimuleren en nieuwe jobs te genereren.

Toepasbaarheid circulaire economie
Reinhard Schneider (op de foto links), eco-pionier, eigenaar en CEO van Werner & Mertz, moederbedrijf van tana-Chemie (de divisie voor professionele reinigingsmiddelen van de Werner & Mertz Groep), toonde aan hoe circulaire economie toepasbaar is in een bedrijf. Het familiebedrijf uit Mainz dat ondertussen in zijn vierde generatie zit, is dé referentie geworden in de circulaire economie dankzij zijn ecologische initiatieven.

Een bedrijf genereert pas vertrouwen wanneer het duurzaamheid in alle bedrijfsbeslissingen implementeert,” vertelde Schneider aan het publiek. Dit vertrouwen heeft Werner & Mertz met het merk Frosch voor de huishoudelijke schoonmaak de afgelopen 30 jaar gewonnen door consequent ecologisch te innoveren en zich daarmee te positioneren als  Europese duurzaamheidpionier. “Een manager van een familiebedrijf met een langere planningsperiode dan een beursgenoteerd bedrijf kan zeker en vast verschillende beslissingen maken die, in het beste geval, ecologische en economische belangen aan elkaar linken.

Recyclaat
In het zogenaamde Recyclaat Initiatief werken Werner & Mertz en hun partners aan het recycleren van verpakkingsafval dat de plastic verpakkingen van de gele zak – het Duitse plastic afvalinzameling systeem (bij ons de blauwe PMD-zak) – perfect integreert.

We streven een oprecht recycleerprincipe na met het doel om ruwe olie volledig buiten het productieproces van plastic verpakkingen te laten,” legt Schneider uit, die het initiatief in 2012 opstartte. “In plaats van olie te gebruiken, verwerken we nu herbruikbare materialen uit een eerder onbekende bron om op die manier verpakkingen van zulk hoge kwaliteit te produceren dat ze zelfs voor voedingsmiddelen kunnen worden gebruikt.”

Voordelen duurzaam schoonmaken
Frank Vancraeyveld (0p de foto rechts), CEO van tana-Chemie (de professionele divisie van de Werner & Mertz Groep), legde de voordelen van duurzaam professioneel schoonmaken voor. Hij gelooft dat Werner & Mertz de schoonmaakwereld kan veranderen met de green-effective-oplossingen door niet alleen de ‘dingen juist te doen’, maar ‘de juiste dingen juist te doen’.

Over Werner & Mertz
Werner & Mertz is een pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de zowel de huishoudelijke als professionele, institutionele en industriële sector. Het beschermen van hulpbronnen, duurzaamheid en het behoud van de biodiversiteit zijn altijd de hoofdbetrachting geweest van de Werner & Mertz Group, die EMAS-gecertificeerd is en de “LEED Platinum” ontving voor haar hoofdkantoor in Mainz.

De Werner & Mertz Group is al meer dan 140 jaar nauw verbonden met de plaats Mainz. De groep bestaat al meer dan 140 jaar en opereert volgens de principes van een milieuvriendelijke en duurzame zakelijke aanpak. Ze ziet duurzaamheid niet als een tijdelijke trend, maar als een traditie binnen de onderneming die op dagelijkse basis toegepast wordt.