Dolmans met FIRA Brons beloond voor duurzaamheidsbeleid

Ronald Boesjes - DolmansMet gepaste trots kunnen Dolmans Facilitaire Diensten en Dolmans Specialistische Reiniging melden dat zij succesvol het verificatietraject voor FIRA Brons hebben afgerond. Met deze stap toont Dolmans aan dat haar duurzaamheidsbeleid Duurzaam Dolmans voldoet aan de eisen die FIRA stelt voor het behalen van het MVO-rapport Brons.

Ronald Boesjes, commercieel directeur van Dolmans: “Vanzelfsprekend zijn we erg blij met het MVO-rapport Brons. Bij het verzamelen van alle benodigde bewijslast tijdens het verificatietraject, realiseerden we ons dat wij al goed bezig zijn op het gebied van duurzaamheid. Het is leuk om te merken dat er diverse grote en kleine initiatieven binnen onze organisatie zijn die bijdragen aan de diverse aspecten van duurzaamheid.”

Uitgangspunten
Dolmans is zich bewust van de verantwoordelijkheid die zij als onderneming heeft om de duurzaamheid van onze maatschappij te bevorderen. Haar MVO-beleid Duurzaam Dolmans is gebaseerd op de uitgangspunten: samenwerken (people), betrokkenheid bij milieu (planet) en bewust innovatief ondernemen (profit). De uitvoering is geborgd door het vastleggen en certificeren van de processen op basis van: MVO Prestatieladder niveau 3, ISO 14001, ISO 9001, OSB Keurmerk en Erkend Leerbedrijf. Hier is nu ook FIRA Brons aan toegevoegd.

Transparant
FIRA is een organisatie die ondernemingen die duurzaam inkopen koppelt aan bedrijven die duurzaam leveren. Daarnaast verifieert FIRA door middel van concrete bewijslast de MVO-informatie van alle bedrijven en instellingen die bij het platform zijn aangesloten. Anders dan bij diverse certificeringen, is via het (online) FIRA platform alle aangeleverde informatie zichtbaar voor bedrijven en leveranciers.

Bij veel bedrijven die goederen en diensten inkopen, staat de duurzaamheid van hun leveranciers hoog op de agenda. Op een transparante wijze zijn op het platform alle activiteiten, certificaten en best practices van Dolmans op het gebied van duurzaamheid inzichtelijk voor de aangesloten bedrijven. Anderzijds ondersteunt FIRA ook bij het verder ontwikkelen van de duurzaamheidsstrategie van bedrijven, waarbij resultaten en toekomstplannen zichtbaar worden gemaakt. Het platform sluit nauw aan bij internationale en nationale normen op het gebied van duurzame ontwikkeling, zoals ISO26000, AA1000 en GRI G4. Hiermee bouwt Dolmans structureel aan een steeds duurzamere bedrijfsvoering.

Meer informatie: www.dolmans.com en www.firaplatform.com