Franciscus Gasthuis & Vlietland en UL-Team zetten in op gastvrijheid

Schoonmaakjournaal UL-Team - FransciscusEind 2016 is de Facilitaire Dienst van het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Schiedam gestart met het thema gastvrijheid. Sinds de start heeft UL-Team 90 schoonmaakmedewerkers van de afdeling Schoonmaak getraind. Een gastvrijheidstraining van 3 dagdelen, die afgestemd was op de visie van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

“In kwaliteit en service willen we uw verwachtingen overtreffen. Dat doen wij op een plek waar u zich thuis voelt, waar mensen werken die u zich thuis laten voelen, die naar u luisteren, met u meeleven en uw verdriet, onzekerheid en blijdschap begrijpen. We zijn, in dat opzicht, eerder een ziekenthuis dan een ziekenhuis. En dat geldt ook voor de mensen die bij ons werken”, aldus omschrijft Franciscus haar visie.

“Het is een prettige samenwerking en het is heel mooi om te zien hoe de groep schoonmaakmedewerkers zich dagelijks inzetten voor de gasten van dit ziekenhuis. De sfeer in het team is super, mede dankzij de tomeloze inzet van Anique du Chatinier, afdelingsmanager schoonmaak. Anique loopt met haar mensen voorop in de visie van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Zij heeft er samen met haar collega’s voor gezorgd dat alle schoonmaakmedewerkers 100% op het gebied van gastvrijheid zijn getraind”, vertelt Belinda Dekkers, directeur van UL-Team.

“We hebben naast deze training ook de OK opleiding mogen verzorgen. We zien nu uit naar het vervolgtraject voor gastvrij werken, waarvoor de eerste plannen klaarliggen.”

Premium

Scholen | schoonmaak | corona

Menig schoonmaakbedrijf begon tussen de schoolbanken en groeide uit tot een allround schoonmaakbedrijf of...