7 mei 2015

Tork pakt primeur met gecertificeerde Easy to Use-zeepdispenser

Hygiëneproducten in openbare toiletruimtes moeten voor iedereen toegankelijk en bovenal eenvoudig in gebruik zijn. Vooral als het gaat om mensen met minder spierkracht in de handen, zoals gehandicapten, ouderen of kleine kinderen, is er op dit gebied nog een verbeteringsslag te maken. Hygiënemerk Tork, onderdeel van SCA, heeft een nieuwe lijn zeepdispensers gelanceerd, die voor alle toiletbezoekers gebruiksvriendelijk is en ook eenvoudig te hanteren is voor schoonmakers.  

Voor jonge kinderen, ouderen of mensen met een handicap is het met veel bestaande dispensers vaak lastig om handzeep te doseren. Tork vindt dat iedereen toegang moet hebben tot hygiëneproducten in openbare toiletruimtes en heeft daarom een zeepdispenser op de markt gebracht met een drukknop waar weinig kracht voor nodig is. Deze dispenser is de eerste met een keurmerk van een onafhankelijk organisatie, de Swedish Rheumatism Association (SRA).

Primeur
De serie is geschikt voor het complete Tork-assortiment, variërend van zeep, sanitizers en lotions. ‘’Dit is de eerste skincare dispenserlijn met manuele bediening, die als gebruiksvriendelijk is gecertificeerd. Er is weinig kracht nodig om de zeep te doseren. Bovendien zijn ze voor facilitaire medewerkers gemakkelijk bij te vullen en te onderhouden’’, aldus Renée Remijnse, marketing manager Benelux bij Tork. Voordelen Tijdens de test van de SRA werden mensen met weinig kracht in hun handen gevraagd stapsgewijs de dispenser te gebruiken en te evalueren. Daarnaast zijn de dispensers ook getest door schoonmakers; hen werd gevraagd de dispensers bij te vullen en schoon te maken.

Hieruit blijkt dat het functionele dispenserdesign van Tork de volgende voordelen heeft:

  • Gemakkelijk in gebruik en onderhoud: de dispenser heeft een nieuwe drukknop, waarbij er aanzienlijk minder kracht nodig is om zeep eruit te krijgen. Door het functionele design is bijvullen en onderhoud van de dispenser gemakkelijker voor schoonmakers.
  • Flexibel in gebruik: het is mogelijk om diverse soorten zeep, sanitizers en lotions in de dispenser te doen.
  • Grote capaciteit en gecontroleerde consumptie: de dispensers hebben voldoende capaciteit om 3000 zeepgebruikers te voorzien. Het systeem zorgt ervoor dat er gedoseerd gebruik gemaakt wordt van de zeep, waardoor de kosten gereduceerd worden.
  • Promoten van goede hygiëne: de veilige verpakking van de dispensers zorgt ervoor dat er geen kruisbesmetting plaatsvindt tijdens het bijvullen. Hierdoor voldoet de dispenser aan de gestelde hygiëne-eisen van ziekenhuizen.
  • Geschikt voor alle soorten toiletruimtes: de dispensers hebben een modern design in zwarte en witte hoogglans. Er zijn twee verschillende groottes, geschikt voor diverse typen toiletruimtes.
Deel dit artikel

Ook interessant: