26 mei 2015

Satino Black lijn nu ook in Finland

De internationale opmars van Satino Black gaat onverminderd voort, want sinds kort heeft het ook Finland bereikt. Monika van Ettinger, accountmanager Export: “De firma Novosan in Helsinki brengt met veel elan en enthousiasme de volledige Satino Black lijn aan de man. Een jong bedrijf met veel potentie dat geloof hecht aan een duurzame toekomst. Zij willen écht het verschil maken.”

Novosan is gespecialiseerd in het inrichten van milieuvriendelijke sanitaire ruimtes. Met alle producten die je daarbij kunt bedenken. “Maar tot voor kort verkochten we nog geen toiletpapier, luchtverfrissers, zeep en wat er allemaal bij hoort”, zegt Tommi Virkki, managing director van Novosan. “We hadden het niet, omdat we helemaal op duurzaamheid zijn ingericht en we geen schone producten op dit gebied konden vinden. Totdat we Van Houtum en Satino Black ontdekten, toen was één en één snel twee.”

Monika van Ettinger is onder de indruk van de koers van Novosan. “Het bedrijf weet precies wat het wil en verovert mede dank zij goede marketing snel de markt. Ze bieden duurzame oplossingen aan voor toiletinrichtingen en hebben daarbij een scherp oog voor kwaliteit en details. De mensen zijn vriendelijk, bieden veel service en verkopen goede en trendy producten. Ze geloven in wat ze doen, willen iets bereiken en stralen dat ook uit.”

Nogal wat bedrijven in Finland praten over duurzaamheid, maar doen er nog onvoldoende aan, licht Tommi Virkki nader toe. “Iedereen praat wel over een schonere wereld, maar het is de hoogste tijd om er daadwerkelijk werk van maken. Ecologie is voor ons heel belangrijk. Wij hechten grote waarde aan milieuvriendelijke oplossingen in toiletinrichtingen waarmee je het verschil kunt maken. Satino Black helpt ons daarbij uitstekend. Een mooi, duurzaam en trendy toilet is een visitekaartje voor ieder bedrijf.”

Steeds meer bedrijven en organisaties hebben dat laatste in de gaten, zegt Monika van Ettinger. “In toenemende mate is er aandacht voor publieke toiletruimtes. Daar waar men voorheen vaak niet zo goed wist wat men met het toilet aan moest, zie je tegenwoordig leuke en goede ideeën over het toilet ontstaan. Novosan had en heeft een belangrijke rol in deze omslag. Het bedrijf groeit hard en is een uitstekende ambassadeur van Satino Black.”

Op de foto het Finse Novosan brengt met veel elan en enthousiasme de volledige Satino Black lijn aan de man.

Deel dit artikel

Ook interessant: