18 november 2015

Parkeergarage St. Jan Den Bosch heeft schoonste toilet

In september heeft Vendor in samenwerking met vakblad Service Management het Nationaal Toilet Onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek naar het schoonste toilet van Nederland vond voor de 31e keer plaats.  Toilethygiëne dienstverlener Vendor verrichtte het onderzoek met Service Management vanuit haar visie iedereen in Nederland een hygiënisch toilet te willen bieden.  Onderzoekers van Vendor onderzochten in heel Nederland 150 toiletruimtes. De ruimtes zijn getest op bacteriën op de deurklink, de wc-bril, de kraan en de spoelknop. Ook de beleving was voor de onderzoekers een belangrijk wegingspunt. De toiletvoorziening van de hypermoderne parkeergarage St.-Jan in Den Bosch mag zich 1 jaar lang het schoonste toilet van Nederland noemen.

Rick van Bommel, regievoerder parkeervoorzieningen in Den Bosch, is blij met de uitverkiezing. Parkeergarage St.-Jan is pas in juni geopend. De deurklink, de wc-bril, de kraan en de spoelknop van de toiletten in de parkeergarage vertoonden het minst aantal bacteriën. Bovendien vonden de onderzoekers de beleving goed.  Al met al reden voor Dré Broeken, commercieel directeur van Vendor, en hoofdredacteur Ronald Bruins van Service Management om Van Bommel op te zoeken om een oorkonde en een bos bloemen te overhandigen.

Een schoon toilet voor een positieve beleving
De 14 meter diep liggende parkeergarage biedt ruimte aan 1040 voertuigen. Van Bommel: “Ondergronds dus. Zo blijft daarboven ruimte voor waardevolle historie en stadsnatuur.” En het moet gezegd worden: het resultaat, zowel onder als boven de grond, is prachtig. En daar horen dus ook uitnodigende, hufterproof, schone toiletten bij. “Een schoon toilet draagt ook bij aan een positieve beleving van onze dienstverlening door klanten.  Al met al maakt het dat Den Bosch en omgeving hier graag parkeert. En daar is het ons om te doen.”

Op de foto de bloemenhulde en oorkonde voor St. Jan door Dré Broeken van Vendor.

Deel dit artikel

Ook interessant: