20 december 2015

Eurest onderzoek: te weinig schoonmaak oorzaak vies toilet op het werk

Een op de drie Nederlandse werknemers treft regelmatig een vies toilet op de werkvloer. Hiervan zegt de meerderheid dat dit komt, omdat er te weinig wordt schoongemaakt. 15% ziet collega’s als de grote boosdoener, omdat ze na bezoek de wc niet netjes achterlaten. Dat blijkt uit onderzoek van Eurest Services uitgevoerd door Multiscope onder ruim duizend werknemers.

Op de vraag wie de werkplek schoonmaakt, antwoordt bijna een op de vijf dat zij dit zelf moeten doen. In alle andere gevallen is een professioneel schoonmaakbedrijf of handyman verantwoordelijk voor de hygiëne op de werkvloer.

Steentje bijdragen
Abdullah Sari, national cleaning manager van Eurest Services: “De koude wintermaanden maken werknemers vatbaarder voor virussen en ziekten. Via de bekende besmettingswegen, zoals het toilet, telefoons of het toetsenbord, kun je gemakkelijk iets oplopen. Het is dan ook extra belangrijk om werkplekken juist nu goed schoon te houden. Werkgevers maar ook werknemers kunnen vaak al eenvoudig een steentje bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan het dagelijks zelf schoonmaken van je bureau of werknemers extra wijzen op het belang van handen wassen.”

Slechte ventilatie en collega’s met kinderen veroorzaken griep
Niet de slechte hygiëne maar het ontbreken van een goede ventilatie zorgt volgens werkend Nederland voor het grootste risico op het oplopen van een virus of ziekte op de werkvloer. Ook wordt er door een op de tien met argusogen gekeken naar collega’s met kinderen.

Top 5
Volgens werknemers zijn dit de vijf belangrijkste redenen voor het oplopen van een virusinfectie op de werkplek:
1. Slechte ventilatie in het pand. 2. Collega’s met kinderen, die dragen virussen met zich mee. 3. Het werken met flexplekken. 4. Een vies pand. 5. Vieze collega’s die het niet zo op hebben met hygiëne

Over Eurest
Eurest is onderdeel van Compass Group PLC, wereldwijd marktleider in food en support services met meer dan 500.000 medewerkers in ruim 50 landen. Compass Group combineert een wereldwijd netwerk met lokaal ondernemerschap. In Nederland verlenen ruim 5000 medewerkers deze food- en supportservices aan bijna 1100 bedrijven, ziekenhuizen, horecagelegenheden, hogescholen, universiteiten en (overheids)instellingen. Deze locaties zijn verspreid over heel Nederland. De activiteiten worden uitgevoerd onder de namen Eurest (food) en Eurest Services (support).

 

 

Deel dit artikel

Ook interessant: