19 februari 2015

BriQ van Satino Black: het nieuwe billen vegen 3.0

Met de BriQ lanceerde Satino Black op de vakbeurs Facilitair in Den Bosch vorige maand een unieke, innovatieve dispenserlijn met duurzaamheid als rode draad. De enthousiaste reacties waren overweldigend. Commercieel directeur van Van Houtum, Henk Bremer: “Deze fantastisch vormgegeven dispensers zijn bijzonder compact en vormen een veel slimmere oplossing voor toiletpapier dan de traditionele rol. Wij vervoeren geen lucht meer en voegen een nieuwe dimensie toe aan MVO.”

Dat er iets verandert in de wereld van dispensers, kon vooraf aan de lancering al worden opgemaakt uit de aankondiging: de Game Changer voor het toilet. De Satino Black BriQ blijkt een nieuwe stap in de ontwikkeling van Satino Black-producten, die verder gaat dan alle voorgaande. Henk Bremer: “Satino Black toiletpapier en dispensers waren al Cradle to Cradle gecertificeerd, maar de BriQ is nóg beter voor mens en milieu. Met gevouwen toiletpapier in slimme dispensers kunnen we spreken over het nieuwe billen vegen 3.0!”

Het ‘steengoede’ concept bestaat uit de Satino Black BriQ Single voor gevouwen toiletpapier, de BriQ Double voor een dubbele capaciteit en de BriQ Towel voor papieren handdoeken. Dispensers en vullingen zijn Cradle to Cradle gecertificeerd.

Klantenpanel
“Eind 2014 is onze nieuwe dispenserlijn onder strikte geheimhouding gepresenteerd aan een select gezelschap klanten, de échte Satino Black-fans”, blikt account manager Dave Timmermans terug. “De reacties waren toen al overweldigend, zo ook tijdens de lancering op de vakbeurs Facilitair en daarna. Mensen vonden en vinden de lijn prachtig en efficiënt. De vormgeving is afwijkend van hetgeen er reeds op de markt verkrijgbaar is en de dispensers zijn compacter, waardoor ze minder ruimte in een toilet innemen. Door die compactheid is Satino Black BriQ erg interessant voor organisaties die over beperkte toiletruimte beschikken, zoals kleinere kantoren.”

”Deze bedrijven kunnen met de BriQ hun gasten toch een echte Satino Black-toiletbeleving geven. Net als hotels en restaurants”, merkt Bremer op.

Eerste-gastgevoel
Geen wc-rol in de BriQ, want de toiletrol is zo 2014, prikkelde Satino Black op Facebook daags voor de lancering. Toch is de capaciteit van de dispensers groot: “Gasten hoeven niet bang te zijn mis te grijpen en personeel hoeft geen halve wc-rollen weg te gooien als er aangevuld moet worden. Een gast in een hotel ziet dus nooit half gevulde toiletrollen hangen, en heeft dus altijd het gevoel de eerste gast te zijn. Bovendien, geen toiletrol oogt sjieker”, legt Timmermans uit.

Andere voordelen van het gevouwen toiletpapier onderstrepen het duurzame karakter van Satino Black, dat producent Van Houtum zo typeert: er belanden geen lege rolletjes meer in het milieu en de kleine verpakking neemt veel minder ruimte in beslag in de voorraadkamer. “We kunnen daardoor ook efficiënt leveren en besparen dus op het transport”, aldus Bremer.

Steengoed
Over de naam BriQ merkt Timmermans op: “De vormgeving roept associaties op met een baksteen. Bovendien is het een stevige en vlotte lijn waarop je kunt bouwen. En ‘iQ’ slaat op het intelligente concept. Dus kozen we voor Satino Black BriQ.” Overigens blijkt het iQ niet te slaan op ict-intelligentie: “Nee, in de BriQ geen elektronica, wat deze dispensers ook betrouwbaar maakt en de storingsgevoeligheid minimaliseert.”

Authentiek
Tot slot nóg een noviteit: het gevouwen toiletpapier is duidelijk herkenbaar als een authentiek Satino Black-product dankzij de toevoeging van het logo. Henk Bremer tot slot: “De naam BriQ verwijst naar alweer een nieuw blokje dat we toevoegen aan het Satino Black-assortiment. We blijven enthousiast bouwen aan innovatieve oplossingen voor een slimmere, betere en schonere wereld: The World of Satino Black. Daar wil je toch zeker bij horen?!”

De nieuwe BriQ-dispensers zijn reeds verkrijgbaar bij Jaap Breman Schoonmaakgroothandel. Kijk voor meer informatie op de speciale webpagina of mail [email protected]

Deel dit artikel

Ook interessant: