1 juni 2015

SVS lanceert nieuwe training tijdens Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs

Een bekende op de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs is opleidingsinstituut SVS. Welke glazenwasser of gevelreiniger heeft er niet ooit een opleiding gevolgd? “De beurs is altijd een gezellig feest der herkenning, veel oud-cursisten komen even langs”, vertelt Charles Scholte, directeur SVS. Maar SVS biedt meer tijdens de beurs: het 5e NK Glazenwassen, voor het eerst een diploma-uitreiking aan SVS-cursisten en als klap op de vuurpijl de lancering van herhalingstrainingen.

Tijdens de beurs organiseert SVS samen met OSB het 5e NK Glazenwassen: “Docenten van SVS treden daarbij op als scheidsrechters en juryleden.” Dit Nederlands Kampioenschap vindt op donderdag 4 juni plaats voor de ingang van het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Kom vooral de deelnemers aanmoedigen!

Enige opleider
Wanneer alle oud-cursisten langskomen bij de SVS-stand, kan het best wel druk worden, want als enige opleider in deze branches in Nederland, heeft SVS de afgelopen jaren een paar duizend gevelreinigers en zo’n 5500 glazenwassers opgeleid. Maar het wordt nog mooier: “Naast de traditionele OSB Speldjesregen voor jubilarissen, is er op vrijdag 5 juni een feestelijke diploma-uitreiking voor alle cursisten, die dit voorjaar examen hebben gedaan in een specialistische glas- of gevelopleiding bij SVS. Dit is de eerste keer dat we het overhandigen van diploma’s tijdens de Glazenwassers en Gevelreinigers Vakbeurs organiseren.”

Van glazenwasser tot graffitiverwijderaar
Promotie voor de SVS-opleidingen is vrijwel overbodig, want SVS heeft onder alle glazenwassers en gevelreinigers een grote naamsbekendheid. Maar er komen steeds nieuwe mensen bij, dCharles Scholte - SVS - foto Henk Snaterse - Schoonmaakjournaalus: “Naast de vakopleiding voor glazenwassers en gevelreinigers, zijn er ook losse modules te volgen, zoals Glazenwasser in uitzonderingssituaties en Graffitiverwijdering. Voorheen zagen we vooral glazenwassers die al een tijdje in de praktijk werkten en dan een vakopleiding gingen volgen. Tegenwoordig komen er meer leerling-glazenwassers, die door hun werkgever worden aangemeld.”

Kennis opfrissen
Bij deze opleidingen ligt de nadruk op veilig en juist gebruik van hulpmiddelen, zoals ladders, hoogwerkers en rolsteigers. Dit zijn cursussen van één dag per week verdeeld over zeven weken (glazenwassers) of acht weken (gevelreinigers), met daarna een examendag. “Deze trainingen zijn bij de meeste mensen wel bekend. Toch hebben we een unicum tijdens de beurs: in samenwerking met OSB-segment AWOG (Alles Weten Over Glazenwassen) en de RAS hebben we herhalingstrainingen opgezet voor mensen die hun kennis willen opfrissen. De lancering hiervan is tijdens de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs!”

Deze bijscholingscursussen zijn gericht op de huidige stand van de techniek en behandelt onderwerpen als hoe gebruik je hoogwerkers en telewassystemen op een veilige, ergonomisch verantwoorde en efficiënte manier?

Over SVS
Opleidingsinstituut SVS verzorgt al sinds 1977 trainingen, niet alleen voor glazenwassers en gevelreinigers, maar ook voor bijvoorbeeld de algemene schoonmaak, specialistisch schoonmaakonderhoud, kader- en managementopleidingen en arbo- en veiligheidsopleidingen. SVS begroet meer dan 9000 cursisten per jaar op vele leslocaties in Nederland. Ruim 200 vakkundige en ervaren docenten helpen de cursisten met helder lesmateriaal en e-learning naar diploma’s die gewaardeerd en erkend worden door de branche.

Over de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs
De 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 juni in het NBC in Nieuwegein. De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein bij het NBC. 
De beurs is interessant voor DGA’s van glazenwassersbedrijven, DGA’s van gevelbehandelaarsbedrijven, glazenwassers (werknemers en ZZP’ers) en gevelbehandelaars (werknemers en ZZP’ers). 

Gerelateerd artikel: Glazenwassers Vakbeurs: andere koers met vertrouwde en nieuwe elementen

Deel dit artikel

Ook interessant: