5 mei 2015

Speciale SVS diploma-uitreiking op Glazenwassersbeurs

Tijdens de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs in het NBC in Nieuwegein reikt brancheopleider SVS dit jaar diploma’s uit aan pas geslaagde glazenwassers. Vakmannen en -vrouwen die de afgelopen maanden bezig zijn geweest met de Vakopleiding Glazenwasser van SVS en slagen voor het examen, ontvangen van SVS een persoonlijke uitnodiging voor de uitreiking.

Bart van Weegberg, adjunct-directeur en manager Opleiding & Examens bij SVS: “Er lopen momenteel twee groepen Vakopleiding Glazenwasser in ons opleidingscentrum in Arnhem. Deze twee groepen doen vlak voor de beurs examen, dus dat maakt de uitreiking actueel. De beurs is voor de geslaagden tevens een mooie gelegenheid om zich te verdiepen in de mogelijkheden in hun werkveld waarmee ze hun voordeel kunnen doen.”

Nostalgie
De diploma-uitreiking tijdens de vakbeurs noemt Van Weegberg nostalgie. “Jarenlang hielden wij twee keer per jaar een landelijke diploma-uitreiking voor alle SVS-opleidingen. Daarmee zijn we gestopt. Zo’n event raakte uit de tijd en geslaagden moesten soms lang wachten op hun diploma, want die werden door ons opgespaard tot de uitreiking. Bovendien ontstond in 2009 het RAS-Examenbureau dat diploma’s ging verspreiden. Toch is het opsturen van een diploma nogal onpersoonlijk, dus we wilden tijdens deze glazenwassersbeurs eens uitpakken met een feestelijke uitreiking”, aldus Van Weegberg.

De SVS-diploma-uitreiking valt samen met de Speldjesregen van OSB, op vrijdagmiddag 5 juni tussen 14.00 en 16.00 uur in het NBC in Nieuwegein. Dit evenement is onderdeel van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs , die plaatsvindt op 4 en 5 juni in het NBC in Nieuwegein.

Deel dit artikel

Ook interessant: