5 juni 2015

Speciale diploma-uitreiking aan SVS gediplomeerden op Glazenwassers Vakbeurs

Een groep glazenwassers heeft vanmiddag op een bijzondere plek en in een bijzondere ambiance hun diploma ontvangen. Tijdens de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs in het NBC in Nieuwegein reikte brancheopleider SVS namelijk de diploma’s uit aan de pas geslaagde glazenwassers. 44 vakmannen volgden de afgelopen periode de Vakopleiding Glazenwasser van SVS en slaagden voor hun examen; een deel van hen was in de gelegenheid om het diploma op 5 juni persoonlijk in ontvangst te nemen.

Charles Scholte, directeur van opleidingsinstituut SVS: “De Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs is het enige event voor deze doelgroep, dat één keer per twee jaar plaatsvindt. Het is een event waar vakmanschap op alle mogelijke manieren wordt uitgedragen: op de beursvloer door zo’n 50 exposanten, tijdens diverse events en via presentaties en productdemo’s. Deze beurs is dus een uitgelezen kans om de twee groepen, die recent de Vakopleiding Glazenwasser in ons opleidingscentrum in Arnhem volgden en vlak voor deze beurs examen met succes aflegden, hier hun diploma te overhandigen.”

Bijna 5000 geslaagden
“Sinds 1983 verzorgt SVS de Vakopleiding Glazenwassen. In totaal heeft SVS 5143 kandidaten opgeleid, waarvoor bijna 5000 hun diploma hebben gehaald. Dat niet iedereen voor deze mooie vakopleiding slaagt, zegt veel over het belang en de extra waarde van de opleiding”, aldus Scholte. Van de in totaal 44 gediplomeerde glazenwassers die dit voorjaar de vakopleiding volgden, ontvingen twaalf vanmiddag hun diploma Vakopleiding Glasbewassing.

NK Glazenwassen
De SVS-diploma-uitreiking viel samen met de Speldjesregen van OSB, op vrijdagmiddag 5 juni. Een dag eerder, op 4 juni, vond het NK Glazenwassen plaats. Kandidaten die aan dit Nederlands Kampioenschap meedoen, dienen in het bezit te zijn van het SVS-diploma Vakopleiding Glazenwasser. Tijdens het NK Glazenwassen worden kandidaten door een vakjury op basis van twee praktijkoefeningen (werken met een hoogwerker en ladderen) beoordeeld op snelheid, kwaliteit, ergonomie, accuratesse, veiligheid en vakkundigheid. Sven van der Burgh van Glazenwassersbedrijf Goeree-Overflakkee is de trotse winnaar van het NK Glazenwassen en de Gouden Wisser: Sven mag zich de beste glazenwasser van Nederland noemen.

Deel dit artikel

Ook interessant: