11 mei 2015

Oud en nieuw op bruisende Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs

 De 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs is er één met vertrouwde en nieuwe elementen. Wat het belangrijkste is dat het weer gaat om de glazenwasser en gevelbehandelaar. Deze staan centraal tijdens de vakbeurs. Wat gebeurt er nog meer op donderdag 4 en vrijdag 5 juni in het NBC in Nieuwegein? 

Vertrouwd
De vakbeurs vindt plaats bij het NBC in Nieuwegein. Deze locatie is al vele jaren de thuisbasis van de beurs. De twee beurshallen zijn goed gevuld. Zo’n 40 exposanten tonen hun producten en diensten. En op het parkeerterrein voor het NBC verrijst het hoogwerkerplein, maar liefst acht hoogwerkerleveranciers komen met hun materialen naar Nieuwegein.

Het Nederlands Kampioenschap Glazenwassen is ook een terugkerend evenement. Dit vindt op de eerste beursdag plaats. Glazenwassers met een diploma van SVS op zak kunnen deelnemen. Op de winnaar wachten mooie prijzen, mogelijk gemaakt door Unger, Dirks Klimmaterialen en Liftinstituut. De juryleden Charles de Vos, Ron van Oort en Timo de Boer beoordelen de deelnemers op vakmanschap, kwaliteit, snelheid en veiligheid. Aanmelden kan nog via de website: http://www.glazenwassersvakbeurs.nl/nk-glazenwassen/

Nieuw
Verschillende exposanten geven presentaties of praktijkdemo’s. Het Hoogwerkerplein buiten is één groot kennisplein waar een scala aan hoogwerkers te bekijken is en de leverancier graag met de bezoeker in gesprek gaan. SVS verzorgt een demo over hoe je met een safe-sit werkt. Revocare laat zien hoe je glas kunt ontetsen. Kärcher, Baudoin, Unger en Go Cleaning  demonstreren hun materialen en apparatuur. En het Liftinstituut laat zien hoe glazenwassers veilig kunnen werken in liftschachten.

Presentaties worden verzorgd door GlazenwassersCRM, een  innovatief ict-systeem speciaal voor het voeren van een glazenwasersbedrijf. Stichting Nelis vertelt meer over Social Cleaning. En de OSB Verzekeringsdienst gaat in op schades, ongevallen en verzekeringen.

Nieuw is het Kennisplein in de Grand Hall. Hier kunnen bezoekers terecht met vragen over verzuim, juridische zaken, verzekeringen, Inspectie SZW en social media. Dit kennisplein wordt mogelijk gemaakt door ArboAnders, werkmethoden en sancties door ISZW, Juridische Snelweg, OSB Verzekeringsdienst en BakkerBaarn. Heb je vragen aan Inspectie SZW? Dat kan alleen op vrijdag 5 juni van 13-15 uur. De andere organisaties zijn beide beursdagen present.

Beide beursdagen wordt afgesloten met een branche barbecue. Een mooi moment om met bezoekers en standhouders na te praten. De barbecue begint om 17:00 uur.  Deelnemen kost €19,50 per persoon, exclusief btw en drank.

En tenslotte zijn er de OSB Speldjesregen en de SVS diploma-uitreiking voor specialisten. Tijdens de Speldjesregen worden de jubilarissen gehuldigd. Dus glazenwassers en gevelreinigers die 12,5 – 25 – 40 of 50 jaar in het vak zitten. Aanmelden kan nog steeds. De glazenwassers die dit voorjaar de opleiding bij SVS volgen en het diploma halen, krijgen deze tijdens de vakbeurs uitgereikt.

Beursbezoek
Beurs bezoeken? Dat kan op donderdag 4 en 5 juni 2015. De beursvloer is beide dagen geopend van 10:00-17:00 uur. Gratis aanmelden kan via: http://www.glazenwassersvakbeurs.nl/registreren/. Ter voorbereiding op uw beursbezoek, alvast kennismaken met exposanten en ander beursnieuws lezen: raadpleeg onze speciale webpagina.

Deel dit artikel

Ook interessant: