26 mei 2015

Lekkûh glas poetsûh op 2e Amsterdamse Laddertjesdag

“Niet lullûh, maar poetsûh. Stichting Nelis. Kun je wat van leren”. Dat is de uitnodiging aan werkeloze jongeren van Stichting Nelis. Op 22 mei kreeg een groep werkeloze jongeren in Amsterdam deze uitnodiging en dé kans om kennis te maken met het vak glasbewassing. Stichting Nelis organiseerde, in samenwerking met het Werkgevers Servicepunt Groot-Amsterdam en gastheer PWC, voor de tweede maal de Laddertjesdag in de hoofdstad. 

“We kijken terug op een succesvolle Laddertjesdag”, reageert Ian Smeyers van Stichting Nelis en directeur-eigenaar van Hydragroup. “Een club enthousiaste instructeurs hebben zich weer belangeloos ingezet om zo’n twintig potentiële glazenwassers kennis te laten maken met het vak.”

Gemeente Amsterdam
Voor deze tweede Laddertjesdag in Amsterdam werkte Stichting Nelis nauw samen met het Werkgevers Servicepunt Groot-Amsterdam, in de personen van Lariesa Bierenbrootspoth, Ingrid Dahlberg, Ronald Mom en Ruud Oosterbrink. Dit Amsterdams servicepunt begeleidt mensen naar werk en was ook betrokken bij de eerste Laddertjesdag, tijdens de ISSA/Interclean in de Amsterdam RAI in mei 2014.

Selectiedag
Het werkgelegenheidsproject Op de Ladder naar het Succes helpt jongeren vanaf 18 jaar aan een baan en een vakdiploma als leerling glazenwasser. Op 22 mei werd het glazenwassers-DNA van de kandidaten getoetst via de onderdelen telescoopbewassing, ladderen, handmatig zemen en hoogwerker.

De werving- en selectiedag werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van Michael Dekkers, Ian Smeyers, Pierre Pieters, Ronan Smeyers en Ron van Oort, als instructeurs van de diverse onderdelen. Daarnaast maakte de Speedmeet met Karen de Haan en Monique Sunter van Stichting Nelis deel uit van de Laddertjesdag.

Nelis in de praktijk
Mannen uit de Nelis-opleidingspraktijk waren er ook op deze Laddertjesdag: Quincy Huisraad en Frank van Veen. Via een eerdere Laddertjesdag maakten zij kennis met glasbewassing. Quincy en Frank volgden de glazenwassersopleiding, liepen stage en behaalden hun diploma. “We zijn nu in dienst van Asito en werken bij het Academisch Ziekenhuis in Utrecht.” Dagelijks reizen zij vanuit Leiden en Amsterdam naar hun werk in Utrecht om de ramen van dit ziekenhuis te lappen en hebben daar zichtbaar plezier in. “Ook al werken we elke dag op dezelfde locatie, ons werk is afwisselend, want we werken met hoogwerkers, gondels, ladders en binnen en buiten het ziekenhuis. Het is echt leuk om te doen.

Met dank aan…
… de Vrienden van Stichting Nelis, die de achtste Laddertjesdag op 22 mei mogelijk maakten: Asito, Specialistisch Onderhoud Dekkers, Grunco, Hydrogroup en Pierre Pieters.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: