13 april 2015

Kennisplein Glas- en gevelvakbeurs: Juridische Snelweg wijst u de juiste afslag

Wie heeft het niet meegemaakt: een klant die niet betaalt, afspraken die niet goed op papier staan waardoor je inkomsten misloopt? “Dat is allemaal niet nodig”, vindt Jim Halfens, directeur van Juridische Snelweg. Deze juridisch specialist wijst u graag de weg door ‘een eigen huisadvocaat voor het mkb’ te bieden. Niet alleen als er al dingen zijn misgelopen, maar vooral vooraf.

“Ons serviceabonnement biedt alles wat ondernemers nodig hebben. Allereerst maken we uitgebreid kennis. U krijgt een eigen, vaste contactpersoon met wie u alles regelt. Er is een team van zo’n twintig advocaten, ieder met een eigen specialisatie, dat voor elk probleem een oplossing weet. We scannen eerst de algemene voorwaarden van een nieuwe klant, bekijken welke contracten en afspraken op papier er zijn. Hierover geven we advies voor eventuele aanpassingen. In het abonnement zit ook een incassoservice. Heel zinvol, want we merken dat onze klanten steeds vaker te maken krijgen met niet-betalende opdrachtgevers. Dan sta je sterker met Juridische Snelweg achter je.”

Meteen geholpen
Hiervoor zou je toch ook een rechtsbijstandverzekering kunnen afsluiten? “Dat denken veel ondernemers, maar die gaat pas iets doen als er al problemen zijn. Wij doen veel preventief door al vooraf te checken of leveringsvoorwaarden duidelijk zijn en afspraken ‘juridisch houdbaar’ worden genoteerd. Bovendien hanteren verzekeraars vaak een wachttijd. Bij ons kun je een abonnement afsluiten als je al met een probleem zit, we helpen je dan meteen.”

Flink prijskaartje
De advocatuur heeft het imago dat er meestal een flink prijskaartje aanhangt. “Daar doen wij niet aan mee. Ons abonnement kost € 350,- per jaar. Daarvoor kan de klant gebruikmaken van de vragenservice, incassoservice, contractenservice en we zijn 24/7 bereikbaar, want mkb’ers werken meestal niet alleen de kantooruren. Niemand heeft zin om een heel weekend te moeten wachten met een brandende vraag.” Mocht er uitgebreide hulp van een advocaat nodig zijn, dan gaat er pas een uurtarief gelden als de advocaat bijvoorbeeld werk moet doen voor een rechtszaak of stukken moet schrijven. Maar zelfs dan rekenen wij een betaalbaar, scherp uurtarief.”

Persoonlijk contact
Juridische Snelweg is in 2008 gestart en groeit gestaag. “We streven niet naar explosieve groei, we vinden het persoonlijke contact met onze klanten namelijk heel belangrijk. We merken dat dat werkt.” Het juridisch servicepakket ligt bijvoorbeeld in de schappen bij kantoorgroothandel Staples, zo wordt het bedrijf langzamerhand steeds bekender. Vanuit het kantoor in Nieuwegein worden klanten in heel Nederland geholpen. En binnenkort komt er ook een vestiging in Uden. Halfens heeft nog een goede tip: “Kom tijdens de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs kennismaken. Heeft u een vraag, dan zijn er op onze stand steeds advocaten aanwezig voor gratis advies.”

Over de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs
De 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 juni in het NBC in Nieuwegein. De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein bij het NBC. 
De beurs is interessant voor DGA’s van glazenwassersbedrijven, DGA’s van gevelbehandelaarsbedrijven, glazenwassers (werknemers en ZZP’ers) en gevelbehandelaars (werknemers en ZZP’ers). 

Gerelateerd artikel: Glazenwassers Vakbeurs: andere koers met vertrouwde en nieuwe elementen

 

 

 

Deel dit artikel

Ook interessant: