30 maart 2015

Glazenwassers Vakbeurs: andere koers met vertrouwde en nieuwe elementen

De elfde editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs, op donderdag 4 en vrijdag 5 juni, wordt een opvallende. Want… voor het eerst organiseert OSB de vakbeurs zelf. Ook voor het eerst op deze beurs: de OSB Speldjesregen en de SVS Diploma-uitreiking voor specialisten. Verder is er de full service cateringformule voor standhouders en bezoekers, en er kan worden gebarbecued. Uiteraard zult u ook vertrouwde elementen als het NK Glazenwassen terugvinden. Maar bovenal draait het weer om de glazenwasser en de gevelbehandelaar. “We hebben kleur bekend en zijn teruggegaan naar de oorsprong: de vakmensen als bezoekers aan deze vakbeurs”, aldus Ilse Mariën en Melanie Klerx.

“We verwelkomen dus graag glazenwassers, gevelbehandelaars, ZZP’ers en DGA’s op 4 en 5 juni in het NBC in Nieuwegein. Door je als beurs te richten op werknemers, werkgevers én opdrachtgevers, hink je op twee gedachten. Door kleur te bekennen en voor een andere, duidelijke koers te kiezen, wordt het voor de exposanten én bezoekers veel duidelijker wat men kan verwachten van dit vakevenement”, motiveren Melanie Klerx (op de foto rechts) en Ilse Mariën (op de foto links). Samen met Kim Sporkslede (in het midden op de foto) vormen zij het beursorganisatieteam. “We bieden onze doelgroep ‘glazenwassers en gevelbehandelaars’ een interessant scala aan stands met producten en diensten en organiseren op beide beursdagen ook diverse evenementen en er is een kennisplein”, vatten zij samen.

Bol van vakkennis
Reeds in februari kan de beursorganisatie verheugd zijn over het feit dat de eerste hal, de Event Hall, al volgeboekt is en de tweede hal vordert. Zo ook geldt dat voor het animo voor het buitenterrein. “We hebben voor een andere, ronde opstelling gekozen, opdat beursbezoekers langs alle exposanten en presentaties worden geleid”, vertelt Klerx. Mariën vult aan: “Onze beurscommissie zet zich enorm in om de bezoekers een interessante beursvloer te bieden. Dus interessante leveranciers, veel presentaties, noviteiten en vakmanschap en natuurlijk staat de beurs bol van kennis over glasbewassing en gevelbehandeling.”

Beurscommissie
Met reeds bijna 30 exposanten zit de beursorganisatie bijna op het niveau van de laatstgehouden en succesvolle edities van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs. “Chapeau voor onze beurscommissie, want zij hebben daarvoor hun kennis, tijd én netwerk ingezet”, benadrukt het beursduo van de OSB.

De beurscommissie is een elfkoppig team, dat bestaat uit Henk Dirks van Dirks Klimmaterialen, Justin van Hooijdonk en Cheryll Jager van het NBC, Peter van Gogh van Facilicom, Huub Bakermans van Bakermans Schoonmaakbedrijf, José Coenders van de RAS, Koos van den Lindenberg van het Liftinstituut, Charles Scholte van SVS en natuurlijk Melanie Klerx, Ilse Mariën en Kim Sporkslede van OSB.

Veel vakmanschap
Zoals in de introductie gemeld, tekent deze editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs zich op door een duidelijk gekozen koers en een mix van vertrouwde en nieuwe elementen. Mariën: “We hebben gekozen voor een full service-concept. Dat wil zeggen dat we een einde maken aan de koffie-eilandjes op de beurs en kiezen voor een volledige catering op de beursvloer. Dus de bezoekers worden op de beursvloer warm onthaald met koffie en een broodje. Daarnaast hebben exposanten de mogelijkheid om donderdag en vrijdag na sluitingstijd van de beurs samen met bezoekers te barbecuen. Dus in een informele setting verder netwerken. Voorwaarde is wel dat er minimaal dertig personen aan de barbecue deelnemen.”

De gekozen koers op de beursvloer vertaalt zich volgens Klerx in heel veel vakmanschap: “We bieden een breed scala aan stands met producten en diensten, met diverse vakevenementen, zoals het NK Glazenwassen, de OSB Speldjesregen en de SVS Diploma-uitreiking. Maar het vakmanschap uit zich ook in twee ‘informatiepleinen’. Buiten vindt men het Hoogwerkersplein en demo’s, en binnen het Kennisplein met medewerking van ArboAnders, OSB Verzekeringsdienst, en de Juridische Snelweg. Op vrijdag maakt Carin Benders van ISZW tussen 13.00 en 15.00 uur haar opwachting op het Kennisplein en kunnen bezoekers al hun vragen over werkmethoden, veilig werken op hoogte, Arbowet, controles en boetebeleid stellen.”

NBC bruist
Kortom, op 4 en 5 juni bruist het NBC in Nieuwegein! U wordt alle uitgenodigd voor een bezoek aan de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs. Voor gratis deelname kunt u zich nu al registreren: http://www.glazenwassersvakbeurs.nl/registreren/. Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de ontwikkelingen? Op de Glazenwassers Vakbeurs-pagina op Facebook klikt u daarvoor op ‘like’.

Exposanten
op abc-volgorde en per 26 maart

AaRiverside, Bac Hoogwerkers, Baudoin washsystems, Chemtec Chemicals, Collé, Daka Services, Dibo Nederland, Dirks Klimmaterialen, Dirksen, GoCleaning, HDW Nederland, Hinowa, Hogenhout Bouw Service, Kwak Hoogwerkers, Leidsche Telewashwinkel, Liftinstituut, Meclean, OSB, OSMOWorks, Raamboenersgilde, RAS, Revocare, Stichting Nelis, Solution, SVS Opleidingen, Unger, Vermop en Waterkracht. Het Kennisplein wordt gevormd door ArboAnders, ISZW, Juridische Snelweg en OSB Verzekeringsdienst.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: