6 mei 2015

Glas- en gevelbeursexposant Kwak Hoogwerker Centrum levert bereikbaarheid

Dit bedrijf is de Nederlandse leverancier van Ruthmann-autohoogwerkers, het Duitse merk dat ook onder glazenwassers zeer goed staat aangeschreven. Niet alleen vanwege de hoogtes die bereikt worden, maar vooral vanwege de reikwijdte op hoogte. Want elke glazenwasser wil toch zoveel mogelijk vierkante meters wassen zonder te hoeven verplaatsen?

Kwak Hoogwerkers bestaat ruim 50 jaar. Guido van Gestel is vanaf 1999 werkzaam in het bedrijf en sinds 2002 directeur: “Ruthmann was de eerste die 65 jaar geleden begon hoogwerkers op auto’s te monteren. Inmiddels is het een van de grootste leveranciers en innovatief marktleider. Ruthmann ontwikkelt continu door, speelt in op ontwikkelingen in en vraag uit de markt.”

Van 11 tot 72 meter
De hoogwerkers die Kwak levert, bereiken hoogtes van 11 tot wel 72 meter. Voor iedere klus is er dus de juiste hoogwerker. “Onze machines worden gebruikt voor boomonderhoud, onderhoud aan lichtmasten en verkeerslichten, het ophangen van reclamedoeken, schilder- en ander onderhoudswerk en natuurlijk voor glasbewassing.” Glazenwassers zochten een alternatieve manier van werken toen de regelgeving over het werken op hoogte werd gewijzigd.

Controle alarmsirenes
Maar er zijn meer klussen waarbij een Ruthmann-hoogwerker kan worden ingezet: “Tijdens de maandelijkse controle van de alarmsirenes rijden onze auto’s rond om sirenes met problemen direct te vervangen. Ook bij nachtelijk onderhoud aan verlichting langs snelwegen worden onze machines ingezet.”

Verder is de telecom een grote branche met de vele gsm-antennes. En zonnepanelen en windmolens zijn ook een branche in opkomst. “We leveren niet alleen aan eindgebruikers, zoals gemeenten, energie- en telecombedrijven en glazenwassers, maar ook aan verhuurbedrijven. De gemiddelde leeftijd van onze machines die we in onderhoud hebben is boven de 12,5 jaar.” Dat geeft wel aan dat zo’n investering de moeite waard is. “Onze eigen service- en onderhoudsdienst staat 24/7 klaar om eventuele storingen te verhelpen. Voor regulier onderhoud en veiligheidskeuringen rijdt onze servicedienst naar de klant, maar bij ons langskomen kan ook.”

Nieuwste TB270 op beurs
Tijdens de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs hoopt Kwak Hoogwerkers de nieuwste autohoogwerker TB270 volgens Euro 6-norm te kunnen laten zien. “Ruthmann heeft ervoor gezorgd dat de machine onder de 3,5 ton blijft, zodat deze met een B-rijbewijs te besturen is.” De machines zijn niet alleen snel op te zetten, stabiel en hoog, Kwak Hoogwerker Centrum is vooral onderscheidend in de reikwijdte: “Bij een werkhoogte van 27 meter is het zijdelings bereik maar liefst 14,8 meter! Glazenwassers en gevelreinigers zijn de meest intensieve gebruikers, zo’n machine is de hele dag vol in gebruik en in beweging. Dat vraagt om de beste kwaliteit.”

Over de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs
De 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 juni in het NBC in Nieuwegein. De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein bij het NBC. 
De beurs is interessant voor DGA’s van glazenwassersbedrijven, DGA’s van gevelbehandelaarsbedrijven, glazenwassers (werknemers en ZZP’ers) en gevelbehandelaars (werknemers en ZZP’ers). 

Gerelateerd artikel: Glazenwassers Vakbeurs: andere koers met vertrouwde en nieuwe elementen

Deel dit artikel

Ook interessant: