5 mei 2015

Glas- en gevelbeursexposant: “Flexibel en sneller met Almo hoogwerkers”

Het Brabantse Hulten, vlakbij Tilburg, is de plek vanwaar Almo Nederland hoogwerkers en bergingsvoertuigen levert. “Onze hoogwerkers zijn populair bij glazenwassers en gevelreinigers”, vertelt Anton Lankhuizen, oprichter en eigenaar van Almo Nederland. “We zijn importeur van het merk Safi. Daarnaast leveren we onze eigen Almo schaarhoogwerker.” Met multi-inzetbare modellen en variabele werkhoogtes wordt een brede klantenkring bediend. Op de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs zijn de Safi SCA 22 en 24 te bewonderen.

De Safi SCA 22 en 24 hebben enkele bijzonderheden, waardoor ze erg handig zijn voor de doelgroep van de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs. “Deze modellen zijn een combinatie van een schaarhoogwerker en een telescopische hoogwerker. Daardoor krijg je veel meer mogelijkheden qua bereik. Ook bij weinig ruimte zijn ze ideaal: dankzij de extra knik kun je overal gemakkelijk bijkomen. Bovendien is voor deze hoogwerker een B-rijbewijs voldoende.” Ook kenmerkend zijn de steunpoten. Deze zijn zo geplaatst dat je zowel aan de voorkant – over de cabine – kunt werken, als achter en opzij zonder in te leveren op werkbereik: “Dat betekent minder verplaatsen, dus tijdwinst.”

Dagje uitproberen
Lankhuizen beseft dat een hoogwerker een grote investering is voor een glazenwassers- of gevelreinigingsbedrijf. “Goed advies is het belangrijkste, iemand moet weten wat hij koopt. Natuurlijk kan ik een heel verhaal vertellen waarom deze hoogwerkers zo goed en handig zijn, maar liever laat ik het de klant ervaren. Laatst heb ik aan een potentiële koper gevraagd om zijn lastigste klus in te plannen. Op de bewuste dag was ik daar met de Safi-hoogwerker, zodat deze bij dit werk gebruikt kon worden. Er was een hele dag gereserveerd, maar om één uur was de klus geklaard en zaten we aan de koffie.” Daarmee had de klant niet alleen het bedieningsgemak van deze hoogwerker ervaren, maar werd meteen ook de te behalen tijdwinst bewezen. De koop werd meteen gesloten!

Niet alleen over de aanschaf is door Almo nagedacht. Voor onderhoud, service en jaarlijkse keuringen wordt nauw samengewerkt met het naastgelegen, gecertificeerde bedrijf Ketelaars.

Kom langs!
Ook al worden de Almo hoogwerkers ook gebruikt bij andere klussen, zoals bomen snoeien, lichtmastonderhoud en in de lichtreclamewereld, vooral glazenwassers en gevelreinigers doen hun voordeel met de Almo hoogwerkers. Daarom is Almo juist op de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs aanwezig. “Het feit dat OSB de beurs organiseert, maakt het voor ons extra aantrekkelijk om er te zijn. Hier komen precies de mensen voor wie onze hoogwerkers een uitkomst zijn. We laten de bezoekers graag zien en ervaren hoe onze hoogwerkers hun werk vereenvoudigen en hoe ze sneller kunnen werken.”

Over de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs
De 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 juni in het NBC in Nieuwegein. De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein bij het NBC. 
De beurs is interessant voor DGA’s van glazenwassersbedrijven, DGA’s van gevelbehandelaarsbedrijven, glazenwassers (werknemers en ZZP’ers) en gevelbehandelaars (werknemers en ZZP’ers). 

Gerelateerd artikel: Glazenwassers Vakbeurs: andere koers met vertrouwde en nieuwe elementen

Deel dit artikel

Ook interessant: