16 april 2015

Glas- en Gevelbeurs exposant DiBO brengt groen in de hogedrukwereld

Gevelreinigers en grote schoonmaakbedrijven kennen DiBO Cleaning Systems van de bekende hogedrukreinigingssystemen, herkenbaar aan de groene kleur. Maar DiBO heeft meer in huis, zoals machines voor vloerreiniging, voertuigwasinstallaties en drukverhogingsunits voor industriële reiniging. Met een eigen ontwikkel- en ontwerpafdeling en productiefaciliteit van 10.000 m2 net over de grens in Arendonk (B) en een verkoop- en servicekantoor voor Nederland in Waardenburg, is DiBO Cleaning Systems een van de grootste kwaliteitsleveranciers.

Sinds de start begin jaren 70 groeide DiBO uit tot een speler van internationaal formaat. Dankzij innovatief en klantgericht denken. “Ons dealernetwerk met landelijke dekking is heel belangrijk. Hierdoor heeft een klant na aanschaf van de machine het onderhoud altijd in de buurt. Ook hebben onze dealers uitleenmachines voor het geval een klant ineens meer schoonmaakcapaciteit nodig heeft of bij extra onderhoud aan de eigen machine”, legt eigenaar Arno van den Borne uit. DiBO staat internationaal bekend als specialist in brandertechniek. Ontwikkelen en verbeteren doet DiBO als geen ander: “De GreenBoiler is onze beroemde branderketel, die we zelf produceren en blijven innoveren.” Opvallend hieraan zijn de betrouwbaarheid, het hoge rendement (92%) en het lage brandstofgebruik.

Specialist in brandertechniek
De dieselmotoren in de DiBO-systemen komen van Kohler Engines in Duitsland en voldoen aan de hoogste (milieu-)eisen. “Bij de ontwikkeling van onze hogedruksystemen is Kohler nauw betrokken. De dieselmotoren krijgen na uitgebreid testen van bijvoorbeeld warmteoverdracht, krukasbelasting, ventilatie, koeling en trillingsniveau, een Europees garantiecertificaat.” Ook de zelfontwikkelde brandertechniek wordt voortdurend geïnnoveerd. “We staan internationaal bekend als de specialist op dit gebied. Momenteel hebben we een aantal nieuwe ontwikkelingen in testfase, waarbij extreme omstandigheden op de Noordkaap niet geschuwd worden.” Want DiBO machines zijn robuust. “We leveren ze in trailers, maar klanten kunnen de machine met een inbouwpakket ook in hun eigen trailer of bedrijfswagen (laten) inbouwen.” Daarbij wordt gelet op de luchtcirculatie voor motor en branders en de geluidsisolatie.

Topmodel JMB-M met extra modules
Tijdens de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs ontvangt DiBO graag veel Nederlandse en Belgische klanten en hopelijk ook nieuwe klanten. “Hier wordt ons absolute topmodel JMB-M getoond!” Deze populaire hogedrukreiniger (200, 350 of 500 bar) is nu ook leverbaar met een start-stopsysteem, wat een EIA-investeringsaftrek mogelijk maakt. “Dit nieuwe start-stopsysteem zorgt ervoor dat de machine naar stand-by schakelt als het pistool een bepaalde tijd niet wordt gebruikt.” Omdat de machine niet onnodig blijft draaien, betekent dit een forse brandstofbesparing. “Daarnaast krijgt de klant onze unieke vijf jaar garantie.” Voor de JMB-M zijn nu twee extra modules verkrijgbaar: “Voor het verwijderen van bijvoorbeeld graffiti op poreuze steensoorten, bieden wij een lagedrukstoompakket (tot 30 bar) bij maximaal 140°. Een andere accessoire is het pakket voor onkruidbestrijding: met een speciale lans wordt kokend heet water op onkruid gespoten dat tot in de wortel doordringt, zodat onkruidverdelging zonder bestrijdingsmiddelen mogelijk is.”

Over de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs
De 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 juni in het NBC in Nieuwegein. De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein bij het NBC. 
De beurs is interessant voor DGA’s van glazenwassersbedrijven, DGA’s van gevelbehandelaarsbedrijven, glazenwassers (werknemers en ZZP’ers) en gevelbehandelaars (werknemers en ZZP’ers). 

Gerelateerd artikel: Glazenwassers Vakbeurs: andere koers met vertrouwde en nieuwe elementen

Deel dit artikel

Ook interessant: