31 maart 2015

Exposant op Glazenwassers Vakbeurs: Unger laat glazenwassers groeien

Nadat het echtpaar Unger 50 jaar geleden startte met benodigdheden voor de glazenwasser, groeide Unger Germany GmbH uit tot marktleider wereldwijd. Vanuit een hoofdkantoor in Solingen (bij Düsseldorf) en in de Verenigde Staten plus vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en India, worden klanten in 90 landen op hun wenken bediend.

Jeroen van der Poel (rechts op de foto) is accountmanager Benelux, Turkije en Midden-Oosten: “Kwalitatief hoogwaardige materialen waarmee glazenwassers efficiënt hun werk kunnen doen, dat is Unger. Als marktleider kunnen en willen we natuurlijk niet ontbreken op de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs. Hier ontmoeten we onze ‘eindgebruikers’. Daarom is dit wat mij betreft de allerbelangrijkste vakbeurs in Nederland.” Unger heeft een aantal innovaties aangekondigd, die vanaf de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs volledig leverbaar zijn.

Innovatie is belangrijk
Het assortiment van Unger is breed, van raamtrekker tot compleet ingerichte aanhangers. Innovatie is belangrijk: “Sinds 2005 leveren we materialen voor telescopische glasbewassing. Dit kwam vanuit het Verenigd Koninkrijk en is inmiddels helemaal ingeburgerd in Nederland. In andere Europese landen is het nu aarzelend in opkomst.” Van der Poel heeft hier enkele verklaringen voor: “In sommige landen draaien de ramen meestal naar binnen open, waardoor van binnenuit kan worden gereinigd. Bovendien zie je bijvoorbeeld in België en Frankrijk dat glazenwassen veelal als bijbaan wordt beschouwd, terwijl dit in Nederland een echt beroep is. Als je je vak serieus neemt, volg je opleidingen waarmee je je certificeert. Dat is een heel andere benadering.”

Reinigen zonder reinigingsmiddelen
Het reinigen via telescoopstelen gebeurt zonder reinigingsmiddelen met ‘zuiver water’ dat wordt verkregen door omkeerosmose (RO) of deïonisatie (DI). “Een van onze noviteiten is onze zelfontwikkelde nLite Hydro Power aanhanger. In de tank past 750 liter zuiver water. Het RO-filter transformeert het kraanwater ter plekke. De aanhanger bevat twee slangrollen en twee pompen, zodat twee personen tegelijk aan de slag kunnen met watergeleidende stelen. Een andere, simpele tool is de nLite EcoFlo, dat waterbesparend werkt en het DI-filter langer laat meegaan. Goed voor het milieu en de portemonnee! Verder zijn er natuurlijk traditionele gereedschappen met nieuw, ergonomisch design, zoals onze ErgoTec schraper, inwasser of raamwisser.”

Verbreding werkterrein
Van der Poel loopt al ruim 15 jaar mee in de dynamische schoonmaakwereld en ziet dat de markt het niet makkelijk heeft. “Mooi om te zien dat glazenwassers hun werkterrein verbreden door bijvoorbeeld de schoonmaak van trappenhuizen erbij te nemen of het reinigen van boten, roldeuren, gevels en zonnepanelen.” Gezien het toenemende aantal zonnepanelen in Nederland, is dat een groeimarkt. “Het valt me op dat innovaties in Nederland snel worden opgepakt. Bedrijven staan open voor noviteiten als die helpen efficiënter te werken. En daarvoor zijn ze bij Unger aan het juiste adres.”

U kunt zich nu reeds registreren voor de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs op 4 en 5 juni via deze link. Volg het nieuws en de laatste ontwikkelingen van dit vakevent onder meer via Facebook.

Deel dit artikel

Ook interessant: