2 april 2015

Exposant Glazenwassers Vakbeurs: Chemtec Chemicals beschermt elk bouwwerk

Prochemko, het merk van Chemtec Chemicals, biedt professionele middelen voor reiniging, conservering en onderhoud in de utiliteitsbouw, woningbouw, infrastructuur, industrie en transportsector. “Voor iedere ondergrond en elke reinigings- of onderhoudsvraag hebben wij het juiste product”, vertelt product manager Wladimir Tuk.  

Het oer-Rotterdamse Chemtec heeft sinds de start in 1985 een trouwe klantenkring in de regio. Na overname van Prochemko International in 2004 werd het bedrijf een nationale speler en nu Chemtec onderdeel is van Rust-Oleum Europe, vooraanstaand producent van industriële verven en coatings, is er ook internationale groeipotentie.

Voor gevels en vloeren
“We richten ons met de Prochemko-producten op verschillende sectoren. Voor de utiliteitsbouw hebben we oplossingen voor onder meer gevels en vloeren van kantoorgebouwen en magazijnen, een opfrisbeurt van leegstaande magazijnen zorgt direct voor betere verkoopmogelijkheden. In de woningbouw werken we vaak samen met gemeenten en verenigingen van eigenaren (vve’s), zoals voor de juiste oplossing voor het reinigen van specifieke vervuiling of bescherming van ieder type ondergrond. In de sector infrastructuur moeten bijvoorbeeld tunnels en viaducten regelmatig worden ontdaan van vervuiling, zoals ongewenste graffiti. En als laatste bieden we specialistische oplossingen voor de industrie- en transportsector.”

Milieuverantwoord
Chemische middelen worden misschien niet altijd meer als vanzelfsprekend gezien. “We zorgen ervoor dat we vooruitlopen op komende internationale wetgeving en dat onze producten zo milieuvriendelijk mogelijk zijn en worden toegepast. Ook is het belangrijk het juiste middel voor een bepaald project te gebruiken. Want hoe zorg je ervoor dat het oppervlak niet beschadigt en het gewenste reinigingsresultaat wordt bereikt met minimaal milieu-impact? Reinigen met onze middelen kan tegenwoordig op een milieuverantwoorde wijze, bijvoorbeeld bij gebruik in oplossing met water. Dan bindt het vuil zich aan de oplossing. Hierdoor kun je het spoelwater opvangen en verwerken. Daarnaast is het belangrijk om gebruikers goed te informeren en eventueel te trainen in de juiste manier van gebruik. Ook kunnen we de opdrachtgevende klant, zoals vve’s en vastgoedbeheerders, adviseren over de beste uitvoerende bedrijven.”

Beursnieuws
De Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs is voor Chemtec belangrijk: “De beurs is gericht op onze toepassingsgebieden: reiniging, onderhoud en bescherming van gevels en glas. We willen hier met onze klanten sparren over nieuwe ideeën. Potentiële klanten kunnen kennismaken met onze producten en onze manier van werken: een gedegen maatwerkadvies op basis van onderzoek en eventueel een proefzetting op locatie. Dit is een gratis service, want wij zijn overtuigd van ‘zien is geloven’. Tijdens de beurs laten we twee producten zien. NanoSign Ultradry SW, een watergedragen hydrofobeermiddel dat dankzij nanotechnologie zorgt voor een duurzame impregneerlaag op minerale ondergronden. Daarnaast tonen we de voordelen van Prochemko Coatex Speciaal, een twee-componenten polyurethaancoating. Deze anti-graffiti-coating is krasvast en leverbaar als matte of glanzende transparante laag of in een gewenste RAL-kleur. Verder demonstreren we, afhankelijk van de wens van de bezoeker, hoe je bijvoorbeeld een sterk vervuild glasoppervlak of een aangetast kozijn weer als nieuw kunt krijgen.”

Op de stand zijn technisch adviseurs aanwezig voor alle vragen, dus zowel voor de glazenwasser als de gevelreiniger is Chemtec een bezoekje waard.

Over de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs
De 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 juni in het NBC in Nieuwegein. De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein bij het NBC. 
De beurs is interessant voor DGA’s van glazenwassersbedrijven, DGA’s van gevelbehandelaarsbedrijven, glazenwassers (werknemers en ZZP’ers) en gevelbehandelaars (werknemers en ZZP’ers). 

Gerelateerd artikel: Glazenwassers Vakbeurs: andere koers met vertrouwde en nieuwe elementen

 

Deel dit artikel

Ook interessant: