1 april 2015

Exposant Glazenwassers Vakbeurs: Bac Hoogwerkers voor elke klus de juiste

Vader Bac begon in 1987 met de verhuur van één hoogwerker. “Nu verhuren wij ruim 800 hoogwerkers van verschillende merken door heel Nederland en in Europa en voor hoogtes van 4 tot wel 57 meter”, vertelt zoon Jan-Dirk Bac, adviseur verhuur. Vanuit het centraal gelegen Waddinxveen worden Bac hoogwerkers op vele plekken ingezet door glazenwassers en gevelreinigers.

Voor iedere klus is er een hoogwerker: “Soms een schaarhoogwerker, soms een telescoophoogwerker, dan weer een aanhanger- of knikarmhoogwerker. We hebben ze allemaal op voorraad, ook bij spoedklussen, en desgewenst brengen we ze naar de plek van bestemming”, legt Bac uit. Goed advies is daarbij belangrijk, vindt Bac: “Zonodig gaan we op de betreffende locatie kijken voor een gratis, deskundig advies over het juiste materieel voor die werkzaamheden op die plek.

Bac komt overal
“Autohoogwerkers die je met B-rijbewijs mag besturen, zijn populair, vooral in de grote steden. Binnenkort breiden we ons wagenpark uit met twee Euro 6-vrachtwagens.” Voor werk binnen zijn vooral de spinhoogwerkers een uitkomst. “Ons smalle machientje past door een opening van 90 cm breed. Hierdoor kon bijvoorbeeld het gebouw van de Tweede Kamer op hoogte gereinigd worden, want zo’n machine komt tot wel 24 meter!”

Een ander bijzonder project was het schoonspuiten van de Mandelabrug boven de A12 bij Zoetermeer. Daar werd een knikarmhoogwerker van 40 meter ingezet. Door de strakke planning rond het afsluiten van de snelweg, waren de werkzaamheden ‘s nachts en konden we de hoogwerker daar pas ’s avonds om elf uur afleveren. Dat was uiteraard geen probleem, kantoortijden kennen we niet!”

Bij het schoonspuiten van de achterkant van geluidsschermen langs de A7 werd een hoogwerker met draaibare jib gebruikt: “Hierdoor was de korf extra wendbaar en kon men goed aan de andere kant van het geluidsscherm werken.” Maar ook voor een passende oplossing bij reparatie van een historische fabrieksschoorsteen of restauratie van een oude molen is Bac Hoogwerkers het juiste verhuuradres.

Tot 57 meter hoogte
Tijdens de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs hoopt Bac Hoogwerkers een zelfrijdende hoogwerker te laten zien die tot 57 meter hoog kan komen (zie foto): “Ideaal voor glazenwassers en gevelreinigers. Dit is namelijk een goedkopere optie dan bijvoorbeeld een vrachtwagenhoogwerker en hij is heel flexibel in te zetten.”

Onderhoud en training
Natuurlijk moet elke machine zeer betrouwbaar zijn. Bac zorgt daarom voor perfect onderhouden machines. Mocht er op locatie toch een storing ontstaan, dan kost het slechts een uur plus de reistijd voor de monteur ter plekke is. Juist vanwege de betrouwbaarheid levert Bac al jaren de hoogwerkers voor SVS-cursussen. Via Bac Hoogwerkers regelt u eenvoudig een eendaagse IPAF-hoogwerkerstraining waarna de cursist een wereldwijd erkende PAL-CARD krijgt. Bijscholing voor Code 95 is ook mogelijk.

Hoewel Bac voornamelijk verhuurt, is het kopen van gebruikte of nieuwe hoogwerkers ook mogelijk. Verhuur in Europa of door heel Nederland: Bac Hoogwerkers levert snel en scherp geprijsd.

Over de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs
De 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 juni in het NBC in Nieuwegein. De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein bij het NBC. 
De beurs is interessant voor DGA’s van glazenwassersbedrijven, DGA’s van gevelbehandelaarsbedrijven, glazenwassers (werknemers en ZZP’ers) en gevelbehandelaars (werknemers en ZZP’ers). 

Gerelateerd artikel: Glazenwassers Vakbeurs: andere koers met vertrouwde en nieuwe elementen

Deel dit artikel

Ook interessant: