15 april 2015

Exposant Glas en Gevelbeurs Stichting Nelis nodigt uit: “Stap op de ladder”

Stichting Nelis is een succesvol werkgelegenheidsinitiatief met projecten in de glazenwasserij (Op de ladder naar succes) en de schoonmaakbranche (Nelis maakt schoon!). Op deze editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs heeft Nelis een eigen stand. “We vinden het heel belangrijk om hier te zijn. In het mekka van de glazenwasser. Heilige grond! Een beurs met alle foefjes, gadgets, glaswas-tricks, skills en vooral werkgevers”, legt Ian Smeyers, voorzitter van de stichting, uit.

Nelis werd vier jaar geleden opgericht omdat de jeugdwerkloosheid door de economische crisis enorm toenam. Volgens eigen zeggen werkt Stichting Nelis met plezier aan zijn eigen ondergang door alle werkloze jongeren en volwassenen in Nederland bij het arbeidsproces te betrekken. Dit doet Nelis via een leerwerktraject met verkorte beroepsopleiding, die deelnemers helpt aan startkwalificaties, aangevuld met stageplekken en een arbeidsovereenkomst. Coaching helpt daarnaast voortijdige uitval voorkomen, want met de ‘Nelis-methode’ worden ook persoonlijke problemen aangepakt.

Alle jongeren van de bank!
Stichting Nelis is vernoemd naar de opa van oprichter Ian Smeyers, die in Den Haag bekend stond als de Zingende Glazenwasser. Kleinzoon Smeyers is al jaren ondernemer met een eigen schoonmaak- en glazenwassersbedrijf: “Nelis staat voor het ambacht glazenwassen. Al vanaf de oprichting proberen wij jongeren te laten zien dat glazenwasser zijn meer is dan alleen een raam wassen. Ik zie een ouderwetse stijl van werkgeverschap (een arm om je schouder of een schop onder je kont, net wat op dat moment nodig is) gecombineerd met het bijbrengen van ambachtelijke vaardigheden als glazenwassen, als beste manier om de jongeren die wij begeleiden te motiveren en te behouden voor de arbeidsmarkt. Fysieke arbeid, de grote verscheidenheid aan materialen, kameraadschap, techniek en snelheid komen allemaal voorbij in ons opleidingsprogramma.”

Eigen stand
Niet gek dat Stichting Nelis ook aanwezig is op de glazenwassersvakbeurs. “Twee jaar geleden werden we gesponsord door Osmoworks (waarvoor nogmaals dank! Die telescoopsteel krijgen jullie echt nog terug). Dit jaar, jawel, zijn we er met een eigen stand! Niet dat we nu ineens bulken van het geld, omdat minister Asscher de weg naar onze rekening heeft gevonden. Nee, omdat we het heel belangrijk vinden om hier te zijn. In het mekka van de glazenwasser. Heilige grond! Een beurs met alle foefjes, gadgets, glaswas-tricks, skills en vooral werkgevers. We trekken ze aan hun jasje of plastic tasjes. We laten ze kennismaken met Nelis. Kijken of ze misschien nog een stageplek hebben of juist een goede glazenwasser met talent zoeken. Niet toevallig starten we in september met een heel nieuw traject in de Domstad, dus kom maar op met het Utrechtse glazenwasser-establishment.”

‘Nelis, the story’ tijdens de beurs
“Onderling is er natuurlijk onderscheid binnen ons stichtinkje. Daarom zullen we los van de stand ook op donderdag 4 juni in een van de congreszalen een presentatie geven over Social Cleaning, Nelis the story! Dit gebeurt door de welbespraakte, hooggeplaatste afdeling van Nelis, de ambassadeurs, bobo’s en bestuurders, terwijl wij bij de stand het échte werk doen…”

Langskomen op de stand of de presentatie bijwonen, zijn dus een must tijdens de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs! Wie nu direct meer wil weten, kan op de website www.stichtingnelis.nl alle informatie vinden. “En ga dan meteen de spannende blog volgen met avonturen van onze glaswasgassies!”

Over de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs
De 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 juni in het NBC in Nieuwegein. De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein bij het NBC. 
De beurs is interessant voor DGA’s van glazenwassersbedrijven, DGA’s van gevelbehandelaarsbedrijven, glazenwassers (werknemers en ZZP’ers) en gevelbehandelaars (werknemers en ZZP’ers). 

Gerelateerd artikel: Glazenwassers Vakbeurs: andere koers met vertrouwde en nieuwe elementen

Deel dit artikel

Ook interessant: