24 april 2015

Exposant Glas- en Gevelbeurs Meclean: machines voor reiniging tegen onkruid

De naam Meclean staat voor ‘mechanical cleaning’, een manier van reinigen waarvoor dit bedrijf in Terneuzen machines ontwikkelt en bouwt. Algemeen directeur Coen Verhelst is al vrijwel vanaf het begin aan het bedrijf verbonden. “We bestaan sinds 1994, maar waren toen nog meer een groothandel. Sinds 2004 zijn we fabrikant en vinden onze machines via ons dealernetwerk hun weg naar klanten in heel Europa, van Spanje tot IJsland.” 

Meclean Professional Cleaningmachines is inmiddels een begrip in de markt van zelfvoorzienende hogedruktrailers. Het bedrijf is dan ook al jaren aanwezig op de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs. “We treffen hier specifiek onze belangrijke doelgroep van gevelbehandelaars. Als een van de grootste fabrikanten van hogedruktrailers in Europa willen we er daarom zijn.” Bovendien heeft Meclean een noviteit op deze beurs: “Onze vernieuwde hogedruktrailer. Al het goede is behouden. Wat nog ontbrak, is aangevuld, wat verbetering kon gebruiken is verbeterd. Dit alles in nauw overleg met onze klanten. We hebben goed geluisterd naar hun opmerkingen en wensen, waardoor we nu de perfecte hogedruktrailer kunnen introduceren.”

Meclean - SteamPLUS monument heemstedesCompleet vernieuwde hogedruktrailer
Behalve de vertrouwde, gestroomlijnde trailerjets, die zonder aanhangwagenrijbewijs achter de auto vervoerd mogen worden, produceert Meclean al meer dan tien jaar hogedruktrailers waarbij gebruik wordt gemaakt van een Hapert tandemasser. “De op de beurs getoonde, compleet vernieuwde hogedruktrailer voldoet aan alle moderne eisen en heeft onder meer een eigen watertank van maximaal 1200 liter, een brandstoftank van maximaal 155 liter en het geheel kan worden voorzien van SIR-certificering.”

Professionele gevelbehandelaars kunnen zich onderscheiden dankzij de optie SteamPlus (hogedruk-stoomtechniek). En met WeedPlus is uitbreiding van hun dienstverlening naar onkruidbestrijding mogelijk. “Zeker nu steeds meer gemeenten geen reinigings- en onkruidbestrijdingsmiddelen meer mogen of willen gebruiken, zijn onze oplossingen een uitkomst.”

Investeren in de toekomst
Volgens Verhelst is SteamPlus uiterst relevant als het gaat om investeren in de toekomst. “Alleen met onze SteamPlus-techniek is het mogelijk zonder reinigingsmiddelen en zonder beschadigingen gevels te reinigen van bijvoorbeeld graffiti en atmosferische of andere soorten vervuiling.” De door Meclean ontwikkelde en gepatenteerde SteamPLUS-techniek maakt gebruik van stoom (150°C) die onder hoge druk (tot 200 bar) uit de nozzle geperst wordt, waardoor de vervuiling deformeert en je snel grote oppervlakken reinigt zonder reinigings- of afbijtmiddelen en zonder beschadigingen. “Kiezen voor een Meclean hogedruktrailer met SteamPLUS-techniek bespaart niet alleen op aanschaf van reinigingsmiddelen, brandstof en water, het levert ook een flinke (EIA-)subsidie op. Maar het belangrijkste voordeel van SteamPLUS is dat u voldoet aan milieueisen die gemeenten verplicht (gaan) stellen én dat u zich onderscheidt van uw concurrenten.”

EU-wetgeving
Dit geldt ook voor onkruidverdelging: met kokend water wordt onkruid te lijf gegaan. Naast hogedruktrailers worden in Terneuzen ook machines gebouwd die uitsluitend bedoeld zijn voor onkruidbestrijding. Een mooi concept nu onkruidbestrijdingsmiddelen volgens EU-wetgeving vanaf 2016 verboden worden. Meclean levert deze onkruidbestrijdingsmachines onder de merknaam Aqualutions. Ze zijn volledig elektrisch aangedreven en het water wordt met een LPG-brander verwarmd. Hoe milieuvriendelijk wilt u het hebben?

Over de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs
De 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 juni in het NBC in Nieuwegein. De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein bij het NBC. 
De beurs is interessant voor DGA’s van glazenwassersbedrijven, DGA’s van gevelbehandelaarsbedrijven, glazenwassers (werknemers en ZZP’ers) en gevelbehandelaars (werknemers en ZZP’ers). 

Gerelateerd artikel: Glazenwassers Vakbeurs: andere koers met vertrouwde en nieuwe elementen

 

 

Deel dit artikel

Ook interessant: