9 april 2015

Ervaringsdeskundige Solution: “Vooral telewasser kijkt ogen uit”

 

“Als schoonmaakvakhandel leveren wij niet gewoon producten, maar oplossingen en concepten”, is de visie van Richard van Hessel van Solution in het Noord-Hollandse Hoorn“. Ooit was hij eigenaar van een glazenwassersbedrijf en een schoonmaakbedrijf. Daarom is de klant bij Solution niet alleen aan het goede adres voor reinigingsmiddelen en materialen, maar is het er ook een eldorado voor de glazenwasser.

“We hebben alles voor de traditionele glazenwasser, maar vooral de telewasser kijkt hier zijn ogen uit. We zijn exclusief importeur en leverancier van het Britse Xline Systems.: prima geprijsde kwaliteitsbenodigdheden waarbij innovatie en gebruiksgemak voorop staan. We leveren dit desgewenst over de hele wereld, van Nederland tot de Emiraten en verder.”

Première
Solution is voor het eerst deelnemer aan de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs. “We hopen veel glazenwassers kennis te laten maken met onze Xline-producten, zoals de Evolution Pro Plus-stelen. Deze unieke carbonstelen zijn zeer licht en ongelooflijk stijf. Ze worden handgemaakt en zijn voorzien van gepatenteerde klemmen. Hierop past een ultralichte borstelserie. Dankzij het slimme uitschuifsysteem, is verlenging simpel.”

Waterveredeling
Nadat in 2006 de regelgeving voor werken op hoogte veranderde, nam telescoopbewassing in Nederland een grote vlucht. Daarbij werd ook het gebruik van ‘zuiver water’ steeds bekender. “Toen we begonnen met levering van telewassystemen, hebben we hier een waterveredelingsinstallatie aangelegd waar glazenwassers hun tanks kunnen komen vullen. Voor heel veel mensen is dat een prima oplossing. Maar voor grotere objecten kan het handig zijn eigen zuiveringssystemen te gebruiken die in bus of aanhanger worden vervoerd.”

Die filtersystemen zien er niet altijd even fraai uit, vindt Van Hessel: “Op de beurs komen wij met het nieuwste Xline-systeem, het resultaat van uitgebreid ‘denktankwerk’ door Solution en Xline samen! Dit systeem is flexibel, kan meegroeien en je hebt geen kooiconstructie meer nodig. De tank, pompen, filters en accu zijn verwerkt in één unit die in aanhanger of bus wordt ingebouwd. Wil je later overstappen op een grotere tank, dan wordt de unit verwisseld en past het qua bevestiging weer precies op de oude plek.”

Dit is niet alleen slim, maar de inbouw gaat een stuk sneller en het systeem ziet er gewoon heel mooi uit. De Xline-installatie is geschikt als tanksysteem, deionisatiesysteem en voor omgekeerde osmose of een combinatie van die laatste twee. Bovendien ziet het er schitterend uit, echt vakmanschap.

Noviteit
Solution en Xline blijven innoveren, want een andere noviteit op de beurs zijn de geheel nieuwe trolleys. Nieuwe producten worden altijd uitgebreid getest. “Ik laat zoveel mogelijk glazenwassers de spullen uittesten en hun mening geven. Dankzij direct contact met Xline in Engeland, worden opmerkingen meteen verwerkt in de volgende series. De praktijk bepaalt!” Dit sluit prima aan bij de Westfriese mentaliteit van Solution: “Spullen moeten gewoon goed zijn. Dan wil iedere glazenwasser er graag mee gezien worden.” Het zwart-oranje van Xline is dan ook niet te missen de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs: “We hebben een leuke introductie-actie, dus het is zeker de moeite waard bij ons langs te komen. We informeren en delen graag kennis met onze (potentiële) klanten, want alleen als je alles weet, kun je de juiste vragen stellen en de juiste antwoorden krijgen.”

Over de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs
De 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 juni in het NBC in Nieuwegein. De beurs is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein bij het NBC. 
De beurs is interessant voor DGA’s van glazenwassersbedrijven, DGA’s van gevelbehandelaarsbedrijven, glazenwassers (werknemers en ZZP’ers) en gevelbehandelaars (werknemers en ZZP’ers). 

Gerelateerd artikel: Glazenwassers Vakbeurs: andere koers met vertrouwde en nieuwe elementen

Deel dit artikel

Ook interessant: