11 augustus 2015

Discussie: in hoeverre bent u vrij in uw keuze voor een glazenwasser?

Met de beelden van het tv-programma Rambam nog vers in het geheugen, publiceert Telstar-online een case van een bewoner van Pijnacker-Nootdorp, die graag gebruik wil maken van een andere glazenwasser.

Deze inwoner van Pijnacker-Nootdorp deed onlangs een aanvraag bij een glazenwassersbedrijf, omdat hij niet tevreden was over de huidige glazenwasser. Tot zijn ontsteltenis kreeg hij een mailtje terug met daarin een afwijzing voor de werkzaamheden: “Bedankt voor uw aanvraag. Echter, wij kunnen u helaas niet helpen, omdat het rijtjeshuizen betreft. Dit ligt nogal gevoelig in de glazenwasserswereld”, zo stond te lezen in de e-mail. “Dit is toch in deze tijden schandalig, je kunt dus als particulier niet een vrije keuze maken in een geschikte glazenwasser”, zo stelt de dorpsgenoot die graag wil weten of er meer mensen zijn met dit soort ervaringen.

In de schoonmaakbranche worden initiatieven genomen om de mogelijkheid tot vrije keuze van een glazenwasser te bevorderen, zoals het Glazenwassersregister – een initiatief van HBA in samenwerking met OSB, FNV en CNV. Praat mee in de discussiegroep van Schoonmaakjournaal op LinkedIn over een dergelijk initiatief of andere initiatieven.

Gerelateerde artikelen:
Rambam op tv over glazenwasserspraktijken
Noodkreet Glazenwassersregister voor aanpak malafide glazenwasserspraktijken

Deel dit artikel

Ook interessant: