4 mei 2015

Dirksen met Dynajet 350TH op Glazenwassersvakbeurs

Dirksen heeft zich sinds 1987 ontwikkeld tot een volwaardige partner op het gebied van reinigingsmachines, reiniging en hygiëne en bedrijfskleding. “Met deze drie productgroepen is Dirksen in staat totaalleverancier te zijn zonder haar specialisme te verliezen. Binnen elke productgroep bevinden zich productspecialisten, die u met raad en daad kunnen bijstaan”, vertelt Rutger Kerkdijk, productmanager reinigingsmachines. Enkele jaren geleden werd Provi, inclusief expertise, overgenomen. Daardoor zijn ook glazenwassers en gevelreinigers bij Dirksen aan het juiste adres! 

“We hebben veel klanten die alle benodigdheden voor reiniging en de bedrijfskleding bij ons betrekken. Het is voor hen aantrekkelijk een one-stop-shop te hebben. Daarom wordt er in ons bedrijf intensief samengewerkt door alle specialisten op de verschillende gebieden. De klanten hebben één vaste contactpersoon die intern zo nodig de specialisten inschakelt.” Met de Dirksen Easy-lijn wordt een totaalconcept geboden: “We leveren niet alleen hoogwaardige schoonmaakproducten en ‑materialen, maar ook advies, begeleiding en opleiding, net waar de klant behoefte aan heeft. Van bekende merken en ons eigen merk.”

Persoonlijke benadering
Dirksen staat bekend als een bedrijf dat het belang van de klant centraal stelt en veel waarde hecht aan een persoonlijke benadering. “We hebben als doel om klanten te helpen, zodat ze zo goed mogelijk hun dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden kunnen uitvoeren. Dat doen we door advies op maat te geven, mee te denken met onze klanten en optimale service te bieden. Zo is bij een eventuele storing een van onze vakkundige monteurs snel ter plekke, waar ook in Nederland.”

Beursnieuws
Kerkdijk is zelf afkomstig van Provi, het bedrijf dat importeur was van reinigingsmachines en specialistische apparatuur: “Na de overname is Dirksen nu de importeur van het Duitse kwaliteitsmerk Dynajet.” Een van de producten is op de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs te zien: de Dynajet 350TH, een compacte, enkelassige hogedruktrailer die verkrijgbaar is in een 249, 300 of 350 bar uitvoering. Vanaf 2015 wordt elke Dynajet hogedruktrailer geleverd met het HELI-ventiel, dit is een doorontwikkeling op het bekende BKX-ventiel. “Het HELI-ventiel heeft als voordeel dat er ook op hoogte ruim voldoende druk is en blijft voor het zware werk, zonder enige aanpassing. Drukregeling gaat traploos en de krachtige driecilinder dieselmotor zorgt voor de benodigde power.” Mede dankzij de watertank met 300 liter inhoud, is deze kleine krachtpatser overal direct inzetbaar, zoals voor gevelreiniging, graffiti- of kauwgomverwijdering, maar ook in zwembaden, voor monumentenreiniging, riolering en zelfs betonrestauratie.

Lancering trailer
Tijdens de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs, op 4 en 5 juni in het NBC in Nieuwegein, wordt ook de Dirksen Easy Multiwash-trailer gelanceerd. De Multiwash-trailer is multifunctioneel inzetbaar en te gebruiken voor onder andere glasbewassing, zonnepaneelreiniging en gevelreiniging. “Dit is een degelijk gebouwd systeem, robuust in opbouw, kortom: ‘value for money’, zoals iedereen tijdens een bezoekje aan de stand kan ervaren.”

Zonnepaneelreiniging
“We bouwen en assembleren de Easy Multiwash-systemen zelf, waardoor elk product helemaal naar wens van de klant kan worden samengesteld. Bovendien hebben we verschillende aanvullingen, zoals roterende borstels voor het reinigen van zonnepanelen. In Nederland zie je langzamerhand uitbreiding van glasbewassing met zonnepaneelreiniging. Voor Nederlandse bedrijven is dit een echte groeimarkt.” De vervuiling verschilt per gebied. “In een agrarische omgeving is de vervuiling anders dan in woonwijken. Ook is de vervuiling afhankelijk van de hoek, waaronder de panelen zijn geplaatst: hoe platter, hoe minder vuil eraf spoelt. Hiervoor is de roterende borstel de oplossing. Telescopische bewassing is dus nog volop in ontwikkeling.” De Easy Multiwash-systemen van Dirksen zijn voor diverse toepassingen geschikt en eenvoudig aan elke klantwens aan te passen.

Deel dit artikel

Ook interessant: