16 november 2015

Berendsen brengt kostenbesparend toilet van de toekomst

Hoe alledaags is handen wassen na een toiletbezoek. Maar hoe vaak wordt het vergeten of niet gedaan? Met alle gevolgen van dien voor bijvoorbeeld het ziekteverzuim. Berendsen komt met een simpele, bewezen doeltreffende oplossing, die bovendien kosten bespaart: Berendsen LightGuide. Voor de toiletgebruiker een verlicht, logisch pad naar betere handhygiëne.

De Berendsen LightGuide bestaat uit een non touch zeepdispenser, non touch papierroldispenser, hand sanitizer, toiletsensor, controller en modem met internetverbinding. Bij gebruik van het toilet stuurt de sensor een signaal naar de controller. Deze zorgt ervoor dat het lampje op de zeepdispenser gaat knipperen. Wordt deze gebruikt, dan gaat het lampje van de papierroldispenser knipperen. Heeft de bezoeker de handen gedroogd, dan knippert het licht van de dispenser met hand sanitizer (die 99,9% van alle micro-organismen verwijdert). Welke en hoeveel producten de bezoekers gebruiken, wordt geregistreerd en kan als maandelijkse rapportage aan de klant worden aangeboden.

Kostenbesparing
De installering van de Berendsen LightGuide bestaat uit drie fasen. Na een nulmeting wordt de Berendsen-lijn geïnstalleerd, maar werken de lichtjes nog niet, om het effect van een mooier ontwerp en betere kwaliteit op het handhygiëneniveau te meten. De laatste fase omvat de inwerkingstelling van het lichtgestuurde (LightGuide) handhygiënepad en het meten van het effect via de registratie. Met betere handhygiëne kan ieder bedrijf kosten besparen, bijvoorbeeld op ziekteverzuim en door inzicht in het verbruik, waardoor betere budgettering en efficiëntere aanvulling van verbruiksartikelen mogelijk is.

Bewezen doeltreffend
Vier maanden testen van de Berendsen LightGuide in het Randers Hospital in Denemarken leverde opvallende resultaten op: het handdesinfectiegebruik was gestegen van 10% naar 95%, het gebruik van zeep van 12% naar 65% en de algemene handhygiëne van 3% naar 60%. Inmiddels is de Berendsen LightGuide ook bij Nederlandse bedrijven getest met goede resultaten.

Voordelen
Inzicht in uw huidige hygiëne niveau; op een niet dwingende manier uw medewerkers stimuleren naar betere handhygiëne; bewustwording goede hand hygiëne, minder ziektedagen en dus ‑kosten; past binnen ‘healty at work’-programma’s; inzicht in verbruik van artikelen als zeep en papier; toilethygiëne goed te budgetteren. Daarnaast zijn de piekmomenten (dagen) inzichtelijk, waardoor het schoonmaakplan van een bedrijf kan worden geoptimaliseerd (kostenbesparing). Medewerkers voelen zich gewaardeerd: ze kunnen in een hygiënische omgeving gebruikmaken van het toilet.

Meer informatie: http://www.berendsen.nl/berendsenlightguide

Deel dit artikel

Ook interessant: