25 april 2019

Stefan van der Pluijm van Van der Windt: “Met voedselveiligheid mag je niet stunten”

“Werk met betrouwbare producten, kies voor bewezen kwaliteit, ga voor prettige materialen. Zo creëer je werkplezier en beperk je risico.” Het devies van Stefan van der Pluijm, productmanager Van der Windt packaging solutions and services, als het gaat om hygiëne in grootkeukens en horecagelegenheden. Van kapitaal belang, letterlijk en figuurlijk, want de hygiëne in keukens is minstens zo belangrijk als die in zorginstellingen waar het infectiegevaar ook altijd op de loer ligt. Schoonmaakjournaal ging in gesprek met de distributeur van verpakkingen over hun bijdrage aan de terecht strenge hygiëne-eisen rondom de bereiding van levensmiddelen in de foodindustrie.

Op 13 april kopte RTL Nieuws met haar bericht ‘Meer meldingen voedselvergiftiging maar minder boetes’. In het bericht wordt gesproken over slechte hygiëne en besmetting met virussen in horecagelegenheden. Dit kan men voorkomen door het in acht nemen van de regels van het RIVM, die gelden voor persoonlijke hygiëne, schoonmaak van de keuken en de eetgelegenheid zelf. Ondanks deze berichten bemerkt Van der Windt dat er in de afgelopen tien jaar steeds meer aandacht is gekomen voor voedselveiligheid. “Wij zien een sterk groeiende vraag naar onze producten, die bijdragen aan een goede hygiëne”, vertelt Stefan. Met onze huismerklijn Comfort hygiëne & protection bieden we de horeca al twintig jaar persoonlijke beschermingsmiddelen aan, zoals handschoenen, haarnetjes, overjassen, schoenovertrekken en ook disposables en desinfectiewipes. Een assortiment dat in horecagelegenheden en grootkeukens van zorginstellingen of bedrijven goed van pas komt.”

Werkplezier
Medewerkers in een keuken hebben hun focus op eten voorbereiden en koken. Schoonmaken vinden zij niet altijd het leukste werk om te doen, maar het is wel ontzettend belangrijk. Stefan neemt het woord: “Wij zorgen er juist voor dat hun werk gemakkelijker wordt. Met onze producten voorkom je eenvoudig vervuiling en kun je effectief schoonmaken. Met als resultaat tevreden klanten. Dan krijg je toch meer plezier in je werk!”

“Wij faciliteren de foodbranche, bieden een totaalassortiment van persoonlijke beschermingsmiddelen en disposables aan en zorgen voor continue beschikbaarheid bij de groothandel. Onze producten zijn stabiel, we benutten altijd dezelfde bronnen, afnemers weten wat ze kopen en kunnen vertrouwen op een goede kwaliteit.”

Kwaliteitsproducten
Stefan gaat dieper in op de kwaliteit van de Comfort-lijn: “Wij leveren hoogwaardige kwaliteitsproducten en hebben de randvoorwaarden als certificering goed op orde. De persoonlijke beschermingsmiddelen zijn gemaakt van prettige materialen, de gebruikerservaringen zijn goed. We laten deze maken bij relaties met wie we lang samenwerken en die volgens een vast productieproces werken. Door de jaren heen kunnen we wel spreken over een bewezen kwaliteit. Enorm belangrijk,  want met voedselveiligheid kun en mag je niet stunten.”

“Naast onze HACCP-certificering voor food zijn wij ook aangesloten bij Amfori BSCI om te borgen, dat onze producten op een mens & milieuvriendelijke wijze worden gemaakt. Amfori BSCI is ontstaan in de kledingindustrie waar de werkomstandigheden niet altijd optimaal waren. Van der Windt is een van de eerste bedrijven buiten de kledingindustrie, die dezelfde regels is gaan volgen voor verpakkingen uit Azië. We werken wereldwijd samen met verschillende organisaties die de fabrieken auditeren, nagaan hoe met personeel wordt omgegaan, wat de werkomstandigheden zijn en wat de milieu-impact is. Dit is een andere manier van werken dan veel bedrijven doen.”

Over Van der Windt Verpakking
Van der Windt is een toonaangevende internationale speler in de wereld van verpakkingen en disposables. Het bedrijf levert ruim 15.000 artikelen voor onder meer de AGF, sierteelt, food en non-food industrie, groothandel, foodservice, schoonmaak en zorg. Afnemers profiteren van een one-stop-shop. Dat betekent: één vertrouwd aanspreekpunt voor al je verpakkingsvragen. Van der Windt werkt al jaren nauw samen met de schoonmaak en facilitaire groothandel om zo ook o.a. de schoonmaakbedrijven te kunnen bedienen.

Deel dit artikel

Ook interessant: