8 juli 2015

Werner & Mertz maakt Pukkelpop nog milieuvriendelijker

In de organisatie van zijn verjaardagseditie op 20, 21 en 22 augustus gaat Pukkelpop samenwerken met eco-pionier in integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten Werner & Mertz Professional. Dat maken beide partners vandaag bekend. Het gebruik van  green care PROFESSIONAL reinigingsproducten op de festivalweide en -camping maakt de dertigste Pukkelpop nog milieuvriendelijker.

Pukkelpop werd reeds voor eerdere edities bekroond met de Yourope Green’n’Clean Award, een internationale erkenning voor milieuvriendelijke festivals. De organisatie vervolgt zijn groene pad met talrijke verbeteringen en nieuwigheden, dankzij een integraal milieuplan, waarin ook duurzame onderhoudsproducten thuishoren.

Bewuste keuze
Het festival gaat daarom voor deze editie samenwerken met Werner & Mertz Professional en kiest daarbij bewust voor de ecologische green care PROFESSIONAL reinigingsproducten van de fabrikant. Sinds 2002 brengt Werner & Mertz green care PROFESSIONAL op de markt, waarmee het intussen de marktleiderspositie in de Benelux bekleedt en dat is uitgegroeid tot hét ecologische reinigingsmiddelenmerk voor professioneel gebruik. Deze producten zijn uit hernieuwbare en plantaardige grondstoffen samengesteld en hebben een snelle en volledige biologische afbreekbaarheid. Kortom: uit de natuur, van de natuur, naar de natuur.

Ecolabel en C2C
Pukkelpop kiest voor green care PROFESSIONAL producten, die allemaal het Europese Ecolabel dragen. Twee van de producten zijn zelfs Cradle to Cradle gecertificeerd: de allesreiniger TANET orange en de ruiten- en spiegelreiniger GLASS cleaner. green care PROFESSIONAL producten zijn integraal duurzame schoonmaakmiddelen, die over de hele waardeketen voldoen aan de strengste milieunormen en uitstekende prestaties leveren.

Pukkelpop gebruikt zowel op het festivalterrein, backstage als op de camping WC lemon als WC-reiniger en LAVAMANI sensation handzeeppompjes. Specifiek in de backstage worden het ACTIV liquid wasmiddel en het MANUDISH afwasmiddel van green care PROFESSIONAL ingezet.

Afstemming aanbod
Eric Van Raemdonck over de samenwerking: “Ons aanbod is afgestemd op een groeiend aantal organisaties en ondernemingen die duurzaam ondernemen waarachtig in de praktijk willen omzetten. Ook in de minder opvallende aspecten zoals de schoonmaak van de infrastructuur. Het doet ons dan ook veel plezier dat Pukkelpop, dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, heel doelbewust kiest voor onze green care PROFESSIONAL producten.

Deel dit artikel

Ook interessant: