Werner & Mertz al 15 jaar EMAS-gecertificeerd

De productievestigingen van Werner & Mertz in Mainz en het Oostenrijkse Hallein hebben opnieuw het EMAS-certificaat ontvangen. Beide vestigingen hebben de EMAS-audit zonder afwijkingen doorstaan. Het bedrijf uit Mainz is daarmee al 15 jaar lang een toonbeeld op het gebied van duurzaamheid. Een reden voor feestvieren en doorgaan.

Al sinds 2003 laat Werner & Mertz op vrijwillige basis analyseren welke invloed allerlei processen in zijn vestiging in Mainz hebben op het milieu. Daarvoor doet het een beroep op het Eco Management and Audit Scheme (EMAS) van de Europese Unie. Het bedrijf heeft zich ertoe geëngageerd om zijn milieubeheer continu te monitoren en te verbeteren. EMAS ondersteunt hen bij deze doelstelling als vrijwillig instrument van de Europese Unie dat bedrijven en organisaties, ongeachte de omvang en de sector, helpt om hun prestaties op het gebied van milieubeheer voortdurend te verbeteren.

Ambitieuze doelstellingen
Elk jaar moeten we ambitieuze doelstellingen formuleren en er extern over communiceren”, zegt Dr. Detlef Matz, hoofd van de afdeling duurzaamheidsbeheer bij Werner & Mertz. “Dankzij het EMAS hebben we ons milieubeheer door de jaren heen verder verfijnd en hebben we indrukwekkende successen geboekt.” Zo heeft Werner & Mertz sinds 2003 zijn totale energieverbruik met 50% kunnen terugdringen. In het Oostenrijkse Hallein vinden de EMAS-audits sinds 2005 elk jaar plaats.

Feestvieren en doorgaan
De verantwoordelijken voor duurzaamheidsbeheer bij Werner & Mertz zijn bijzonder tevreden dat de productievestigingen in Mainz en Hallein opnieuw het EMAS-certificaat hebben ontvangen. Ook de ervaren externe auditoren, die de productievestigingen in het kader van EMAS hebben geïnspecteerd, loven het engagement van het bedrijf: “Voor mij zijn Werner & Mertz in Mainz en Erdal in Hallein echte voorbeeldbedrijven op het gebied van duurzaamheid”, aldus Dr. Norbert Hiller van Intechnica bij de recentste audit in Hallein. Hij en zijn inspectieteam zijn elk jaar goed voor zo’n 1.000 bedrijfsaudits.

15 jaar EMAS is een reden tot feestvieren. Toch is het bedrijf uit Mainz niet van plan om op zijn lauweren te rusten. Werner & Mertz zal verder ambitieuze doelstellingen blijven bepalen zodat het de hercertificering voor EMAS over drie jaar opnieuw met vlag en wimpel doorstaat.

Over Werner & Mertz
Werner & Mertz Professional is een pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de professionele institutionele en industriële sector. tanaPROFESSIONAL en green care PROFESSIONAL zijn de twee voornaamste merken in Europa.