10 november 2015

Werkfabriek opent haar deuren voor social enterprises

Op 1 november opent De Werkfabriek formeel haar deuren voor nieuwe huurders. De Werkfabriek is een nieuw en bijzonder bedrijfsverzamelgebouw op industrieterrein De Binckhorst in Den Haag. De Werkfabriek is tevens een uniek concept: het richt zich als bedrijfsverzamelgebouw specifiek op social enterprises  en werkgelegenheidsprojecten als huurders.

Social enterprises zijn ondernemingen en bedrijven, die winst maken belangrijk vinden, maar maatschappelijk verantwoord ondernemen nét iets hoger in hun vaandel hebben geplaatst. Daarnaast richt De Werkfabriek zich op stichtingen met bijvoorbeeld werkgelegenheidsprojecten, die zonder winstoogmerk werken aan werk, sociale cohesie en maatschappelijke participatie.

Vanaf één medewerker
De Werkfabriek brengt hen met elkaar in contact om hen van elkaars kennis, expertise competenties en netwerk te laten profiteren. Daarnaast faciliteert De Werkfabriek deze bedrijven, ondernemingen en stichtingen door hen te laten profiteren van het netwerk, de contacten en de lobby van De Werkfabriek in de lokale, Haagse politiek, en de wereld van fondsen en financiering.

De Werkfabriek heeft werkruimte beschikbaar voor bedrijven met een personeelsbestand vanaf één medewerker, en biedt zowel vaste als flexibele werkplekconcepten aan.

Eerste huurders
De eerste huurder heeft zich inmiddels gemeld: Stichting Nelis – een jongerenwerkgelegenheidsproject gericht op de schoonmaak en glazenwasserij. Daarbij komen binnenkort nog Spool – het eerste werkgelegenheidsproject gericht op de kleding- en textielbranche in Den Haag, en Schaft – een horecawerkgelegenheidsproject dat de Binckhorst en de rest van Den Haag van koffie en broodjes gaat voorzien.

Per 1 november aanstaande opent De Werkfabriek de deuren voor nieuwe huurders. Geïnteresseerden kunnen zich melden via 06 – 23 76 03 45 of [email protected]

 

Deel dit artikel

Ook interessant: