3 april 2015

Wecoline wint opnieuw Innovatie Award met Full Cycle Pads

Tijdens de Cleaning Show in London (van 10 tot en met 12 maart) won Wecoline met de Full Cycle Wecoline Pads by Americo de Innovation Award 2015 in de categorie Sustainable Cleaning. In november won de Full Cycle Wecoline pads al twee Innovation Awards tijdens de ISSA/Interclean in Noord-Amerika.

De Full Cycle pads zijn gekozen tot winnaar in de categorie Sustainale Cleaning, omdat het Full Cycle principe een waardevolle oplossing biedt in het verminderen van de afvalstroom afkomstig uit de schoonmaakindustrie.

Neil Nixon, jurylid, Cleaning Show 2015 Innovation Awards, motiveert de keuze: “Bij de beoordeling in de categorie ‘sustainable cleaning’ was de jury op zoek naar een oplossingsgerichte innovatie voor een serieus probleem. De concurrentie was groot, maar de prijs ging uiteindelijk naar de Full Cycle Wecoline pads by Americo. Want ondanks dat dit product al goede milieukenmerken had, is de fabrikant Wecoline er toch in geslaagd een verbeterslag te maken. We juichen deze ‘full cycle’ benadering toe, omdat dit een groot afvalprobleem van de schoonmaakbranche oplost.”

“Oprecht kunnen we zeggen dat de Full Cycle Wecoline pads by Americo de meest milieuvriendelijkste in zijn soort zijn” aldus Derik Landman (marketing & sales director bij Wecovi). “De Full Cycle pads waren al ‘groen’, omdat ze gemaakt zijn van 100% gerecyclede vezels afkomstig van PET-flessen en harsen op waterbasis. Maar door de toevoeging van een innovatieve formule zijn de vloerpads nu na gebruik ook versneld biologisch afbreekbaar.”

Deel dit artikel

Ook interessant: