22 augustus 2018

VSR Zomerborrel steekt in op persoonlijk verhaal en leiderschap

“Van lijden naar leiden, omdat dit het leven is. Wat een verhaal, wat een persoonlijk leiderschap, wat een eigenaarschap!” Het is een van de vele lofuitingen op internet aan het adres van de 38-jarige Brabander Joseph Oubelkas. De  jonge, getalenteerde zakenman kwam op 24-jarige leeftijd zonder bewijs of onderzoek 1637 dagen in de cel in Marokko terecht. Inmiddels is hij een veel gevraagd spreker en groot inspirator. Of zijn lezing ook voor de VSR-leden tot een staande ovatie leidt? U kunt het meemaken op woensdag 5 september tijdens de VSR Zomerborrel in The Green Village in Nieuwegein.

“Of je het nu lezingen, presentaties of one-man-shows noemt…: het is en blijft steeds weer een bijzondere ervaring, dat ik op een podium mag zijn wie ik ben. Dat gun ik iedereen. Blijf JOUW ding doen, kwets daarbij een ander niet, en bepaal JOUW geluk 😀 Wanneer dan ook, waar dan ook. Het kan wél! :)”, schrijft Oubelkas.

Waargebeurd
Oubelkas heeft inmiddels twee boeken op zijn naam staan. De eerste is bestseller 400 brieven van mijn moeder over het waargebeurde verhaal van een 24-jarige zakenman: een veroordeling tot 10 jaar celstraf in Marokko, zonder bewijs of onderzoek. Op 20-jarige leeftijd is hij een van de jongste IT-ingenieurs van Nederland en later start hij zijn eigen IT-bedrijf. Alles verloopt succesvol. Tot eind 2004. Dan krijgt zijn nog jonge leven een bizarre wending.

Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Tijdens het harde leven in verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door de 400 brieven van zijn moeder.

Worsteling
Het tweede boek van Oubelkas is Gezondheid, Liefde, Vrijheid een beschrijving van de worsteling met de vrije, maar sceptische wereld. Oubelkas houdt zich staande ondanks alle veranderingen, tegenslagen en onzekerheden en probeert langzaam maar zeker weer een succesvol en gelukkig leven op te bouwen. Zoals in zijn debuut worden hierbij ontroerende brieffragmenten van zijn moeder aangehaald.

Op woensdag 5 september sluit de VSR Zomerborrel op de ALV aan en begint om 15.00 uur. Ditmaal vindt de Zomerborrel plaats in The Green Village in Nieuwegein.

Alvast vooruitkijken en kennismaken met Joseph Oubelkas? Meer dan 50.000 mensen gingen u voor:

Deel dit artikel

Ook interessant: