2 november 2015

Visschedijk wint Social Return Award

Op 30 oktober tijdens de Inspiratiedag van de Gemeente Groningen heeft Erwin Wigbold namens Visschedijk de Social Return Award in ontvangst genomen. Visschedijk werd in het zonnetje gezet voor haar inzet om mensen met een afstand tot arbeidsmarkt te laten participeren in het bedrijfsleven. Visschedijk werd uiteindelijk mede uitgeroepen tot de best presterende organisatie op gebied van social return.

Visschedijk zet zich al jaren in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en is daarom trots op deze eervolle erkenning. Visschedijk heeft de afgelopen jaren in de gemeente Groningen bijgedragen aan de inzet van mensen met een zwakke positie op de arbeidsmarkt en jongeren en mensen met een arbeidsbeperking. In totaal werken bij Visschedijk 80 collega’s vanuit de WSW (Wet sociale werkvoorziening) in de stad Groningen.

Groningen behaalt doel
Tijdens de Inspiratiedag sprak Erwin Wigbold, naast de andere sprekers, over de kansen en mogelijkheden van social return. Andere sprekers, waaronder wethouder Van der Schaaf en Giancarlo Carboni (manager stedelijk bureau Social Return Gemeente Amsterdam), spraken over de arbeidsmarkt en het belang van social return in de toekomst. De gemeente Groningen heeft haar doelstellingen voor social return de afgelopen jaren ruimschoots behaald. In de periode 2012-2014 zijn 3302 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk geholpen.

Over de Social Return Award
Ondernemers die voor de gemeente Groningen werken, betrekken via social return bij de uitvoering van hun opdrachten kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Zo krijgen deze groepen een kans om werkervaring op te doen en hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Met de Social Return Award krijgen de bedrijven een pluim voor hun inzet.

Over Visschedijk
Visschedijk is een regionaal opererende organisatie voor schoonmaak, catering- en horecadiensten. Met Facilitair Totaal biedt Visschedijk tevens een integrale aanpak voor facilitaire zaken aan. Hierbij valt te denken aan hoveniers, receptie, afvalverwerking en beveiliging. In totaal werken er meer dan 1600 medewerkers verdeeld over Noord-Oost Nederland met diverse vestigingen in Groningen, Hengelo, Deventer, Zwolle en Emmen.

Op de foto van links naar rechts: Erwin Bos (rayonmanager Visschedijk), Pieter Nammensma (manager Bureau Social Return Gemeente Groningen), Roeland van der Schaaf (wethouder arbeidsmarkt Gemeente Groningen) en Erwin Wigbold (directeur Visschedijk)

Deel dit artikel

Ook interessant: