13 juni 2015

Vijfde Schoonmaaktourdag door de Betuwe: warm en mooi

Met een gastvrije ontvangst bij King Nederland in Tiel door Ron van Zoelen, Hanneke Hesen en de kantinebrigade, een strakblauwe lucht en een mooie route in het verschiet, was de basis gelegd voor de vijfde Schoonmaaktourdag. “Deelnemers vonden het unaniem een supermooie tocht door de Betuwe”, blikt Rob den Hertog, beursmanager ISSA/Interclean, terug.

Het recept voor de Schoonmaaktourdag is eenvoudig en altijd hetzelfde: op de tweede vrijdag van juni vertrekt een groep toerrijders per motor, cabrio of oldtimer voor een rit van zo’n 120 km door een streek of provincie in Nederland. Passie met een gemotoriseerd voertuig op twee of vier wielen, toeren door en genieten van een mooie omgeving, en werken voor of in de schoonmaakbranche zijn de gemene delers van deze groep. Op 12 juni was daar het lustrum: de vijfde Schoonmaaktourdag. En als altijd – dus ook een vast gegeven – was de organisatie van de tourdag in handen van Rob den Hertog (RAI), Erik Pos (Hago Zorg) en Ron van Zoelen (King Nederland).

Ronkende motoren
“Vanaf 09.30 uur druppelden de deelnemers bij King Nederland in Tiel binnen, waar we hartelijk werden ontvangen met koffie en een lekkernij. Een uurtje later ronkten het buiten op de speciaal gereserveerde parkeerplaatsen: de motoren werden gestart”, vertelt Den Hertog. Ditmaal reden tien motoren en negen bijzondere oldtimers en cabrio’s mee. De bestuurders vertegenwoordigden Anico Schoonmaakdiensten, Cinco specialistisch reinigen, Clean & Klus, Ettorre Products, Gros Hygiëne en Schoonmaaksystemen, Hago Nederland, Hago Zorg, Lexence, King Nederland, Midwest Rubber, Militex, Nilfisk, Sealed Air, Spectro, Wecovi en WTC Amsterdam.

Onbekend stukje Nederland
Den Hertog vervolgt: “De groep kwam na een kleine reparatie aan een van de oldtimers soepel in beweging en al snel kwamen de eerste boomgaarden en rivierdijken in zicht. ‘Wat is dit tocht een mooi en onbekend stukje Nederland’, reageerden de toerders. Sommigen besloten zelfs om de route nog een keer op een ander moment te gaan rijden.”

Langs de Lek, Maas, Waal en Linge koerste de groep op Huize Poelzicht aan. “Deze voormalige hofstede is omgebouwd tot een feest-/trouwlocatie. Het was een warme zomerse dag, waardoor we buiten onder de perenbomen – ook zo typisch Betuwe – konden lunchen. Met 30 graden op de thermometer nam iedereen meer dan gebruikelijk vocht tot zich”, grapt Den Hertog. “Overigens hadden de cabriorijders reeds bij vertrek de zonnebrand al bij de hand. Maar ook enkele motorrijders hadden zich goed voorbereid op het warme zomerweer door een korte broek mee te nemen. Tijdens de lunch genoten zij extra, terwijl de anderen in de veilige pakken het enorm warm hadden.”

Op naar 2016
De vijfde Schoonmaaktourdag werd afgesloten bij bistro De Lachende Gans in Tricht: “Een leuke locatie met uitzicht op de Linge, die druk werd bevaren door recreant-vaarders. De toerders praten na over de rit en zakelijke relaties werden weer bestendigd en nieuwe gesprekken aangeknoopt.” Met onstuimig onweer in het vooruitzicht vertrokken de deelnemers rond 16 uur weer naar alle delen van het land, maar de Schoonmaaktourdag had gelukkig het mooiste gedeelte van de dag gehad.” Concluderend zegt Den Hertog: “Als organisatie kijken we terug op een geslaagde dag, mede door het weer en doordat we allemaal veilig aan de finish zijn arriverd, zonder pech. Dus op naar de volgende tocht op vrijdag 10 juni 2016.”

Wie meer foto’s wil zien, gaat naar de speciale Facebook-pagina van de Schoonmaaktourdag. Met dank aan fotograven van King Nederland, Rob den Hertog en Marco Vegers van Wecovi.

Deel dit artikel

Ook interessant: