22 juli 2015

Verhuizing belangrijke stap voor Gröninger Cleaning Systems

Gröninger Cleaning Systems heeft haar hoofdkantoor verhuisd naar een moderne zichtlocatie aan De Schiedamse Schie in Rotterdam. Voor de wereldwijd opererende ontwerper en fabrikant van (hogedruk en lagedruk) reinigingssystemen en leverancier van professionele reinigingsapparatuur van o.a. Nilfisk, Dynajet en Kärcher is dit een belangrijke stap. De nieuwe huisvesting stelt het bedrijf in staat om vanuit de ‘Cleaning your Wörld’ bedrijfsfilosofie de dienstverlening naar klanten een extra dimensie te geven.

De activiteiten van Gröninger waren voorheen gevestigd aan de Fokkerstraat in Schiedam. Door de sterke groei van de regionale en internationale klantenkring werd het pand veel te krap. Gröninger heeft veel energie gestoken in de voorbereiding van de verhuizing, het doordenken van de kantoorverbouwing en de inrichting van het productieproces. De diverse disciplines (verkoop, technisch ontwerp, productie en service) zijn nu optimaal geïntegreerd, gericht op innovatief, efficiënt en doelmatig werken.

Vernieuwende manier van werken
“Ons kantoor vormt de basis voor een vernieuwende manier van werken. Innovatie is voor ons cruciaal en ruimte moet daarbij faciliteren en inspireren. Het nieuwe, dubbel zo grote pand zal naast creativiteit vooral onze effectiviteit en slagvaardigheid vergroten,” zegt directeur Berthold Schaap. “Voor de 40 medewerkers van Gröninger moet het bedrijf een plek zijn waar ze graag naar toe komen. Het kantoor maakt optimaal samenwerken nog beter mogelijk. Naast werkplekken zijn er diverse soorten spreek-, vergader- en relaxruimten; afhankelijk van de doelstelling van een bijeenkomst te gebruiken. De grotere en hogere productiehal, het omvangrijke onderdelenmagazijn en de uitgebreide showroom maken het bedrijfscomplex meer dan compleet.“

Het nieuwe pand is voor klanten en leveranciers strategisch gunstig gelegen in de Rotterdamse Spaanse Polder nabij de A20 en de A13 en dus goed bereikbaar en biedt tevens ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Samenwerking met partners
Mededirecteur Henk Klein: “Onze kracht ligt in het luisteren naar de markt, in signalen vertalen naar bruikbare reinigingsoplossingen, maar ook in toegankelijk zijn voor klanten en partners. Dat heeft in de afgelopen jaren geleid tot talloze technische innovaties en samenwerkingsverbanden met klanten en leveranciers. Recent is daar de coöperatie met DYNAJET GmbH bijgekomen, een toonaangevende Duitse fabrikant van krachtige en duurzame water jetting systemen en accessoires tot 3000 bar. Het DYNAJET pakket vormt een perfecte aanvulling op het bestaande assortiment van Gröninger.”

Toekomst
De business units en alle disciplines die daarbinnen werken hebben in het nieuwe pand een eigen gedeelte zodat het ondernemerschap van deze units optimaal wordt gestimuleerd en benut. Gröninger gelooft dat ondernemerschap en innovatie tot continuering van zijn onderscheidend vermogen leidt. In de recente lastige economisch tijden is Gröninger daarom doorgegaan met investeren in zowel mensen als middelen. Nu de economie weer aantrekt kan het bedrijf op volle sterkte de klant van dienst zijn. De ervaren medewerkers en het nieuwe pand vormen daarvoor een uitstekende basis.

Over Gröninger Cleaning Systems
Gröninger Cleaning Systems is een innovatieve, wereldwijd opererende ontwerper en fabrikant van (hogedruk en lagedruk) reinigingssystemen. Het bedrijf levert complete systemen, van eenvoudige units tot turn-key oplossingen. De bedrijfsactiviteiten omvatten ontwerp, ontwikkeling, engineering, installatie en service van de complete reinigingstechniek en de benodigde infrastructuur daaromheen. Met maatwerk kan aan de allerhoogste klantspecificaties worden voldaan. Gröninger is opgericht in 1947 en heeft behalve een schat aan kennis en ervaring een indrukwekkende referentielijst, waarop namen van talloze internationale spelers staan uit verschillende branches / landen. De systemen van Gröninger onderscheiden zich door betrouwbaarheid, duurzaamheid en effectiviteit. Gröninger levert talloze producten voor verschillende toepassingen, o.a. tankreinigingsinstallaties, IBC reinigingsinstallaties, maatwerk reinigingssystemen voor productieprocessen, vaten en drums reinigingsunits, kunstharsreinigers, latexreinigers, chassis reinigers en speciale truckwash systemen. Behalve maatwerk systemen levert Gröninger bedrijfsklare professionele reinigingsappartuur van o.a. Nilfisk, Dynajet en Kärcher. Ook voor service en onderhoud zijn relaties bij Gröninger aan het juiste adres.

Deel dit artikel

Ook interessant: