30 april 2015

Vendor Washrooms stimuleert handen wassen op handhygiënedag

Op 5 mei is het de Internationale Dag van de Handhygiëne. Deze dag wordt georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Vendor heeft het handen wassen en creëren van bewustzijn over handhygiëne altijd centraal staan. De toilethygiënespecialist heeft in dit kader communicatiepakketten ontwikkeld voor diverse branches. Om stil te staan bij de Internationale Dag van het Handen Wassen, zijn alle handdoekautomaten op vestigingen van Vendor Washrooms voorzien van de boodschap ‘Handen wassen voorkomt infecties en redt levens’.

Ter verbetering hygiëne
Handen wassen – bijvoorbeeld na het toiletbezoek – speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van ziektes zoals diarree. Dré Broeken, commercieel directeur van Vendor: “Handen wassen met zeep voor het eten en na een toiletbezoek is de meest effectieve en goedkope manier om infectie met bacteriën die diarree veroorzaken te voorkomen. Vendor biedt communicatiepakketten over handen wassen voor het primair onderwijs en de zorgsector. De boodschap is uiteraard op de doelgroep afgestemd. Onze klanten zijn erg enthousiast over de wijze waarop zij ondersteund worden bij het verbeteren van de hygiëne binnen hun organisatie.”

Stimulering handen wassen
In de week van 5 mei zijn alle handdoekautomaten op vestigingen van Vendor Washrooms voorzien van de boodschap Handen wassen voorkomt infecties en redt levens. Broeken: “Slechts een klein percentage van de Nederlandse toiletbezoekers wast zijn handen zoals het hoort. Daarom besteden we in onze openbare toiletten aandacht aan het belang van het op de juiste wijze wassen van de handen. We hopen op de Internationale Dag van het Handen Wassen de handhygiëne en het bewustzijn hierover te verbeteren.”

Meer informatie: www.vendor.nl en www.vendorwashrooms.nl

Deel dit artikel

Ook interessant: