17 november 2015

Vendor Washrooms Markthal in actie voor Wereld Toilet Dag

Vendor Washrooms vraagt aandacht voor de Wereld Toilet Dag die op donderdag 19 november plaatsvindt. Wereldwijd hebben 2,5 miljard mensen geen sanitaire voorzieningen. Per dag sterven 2200 jonge kinderen aan diarree, 800.000 op jaarbasis. Toiletbezoekers bij Vendor Washrooms Markthal Rotterdam worden bewust gemaakt van deze ernstige situatie. Ook kunnen zij de verkregen voucher van € 0,50 doneren voor de bouw van duurzame toiletten in Malawi.

Miriam Jansen, marketingmanager van Vendor: “Voor de gemiddelde Nederlander is het bijna niet voor te stellen dat 1 op de 3 mensen in de wereld geen toegang heeft tot een toilet. Iedere dag sterven er 2200 kinderen aan diarree door het ontbreken van veilige sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater. We proberen in het kader van Wereld Toilet Dag toiletbezoekers bij Vendor Washrooms Markthal hiervan bewust te maken. We brengen de boodschap over via de posters in de handdoekautomaten en het LCD-scherm ter plaatse.”

“De toiletbezoeker kan daarnaast de bij het toiletbezoek ontvangen voucher op locatie doneren voor de bouw van duurzame toiletten in Malawi. De zogeheten Ecosan toiletten bouwen we samen met sociaal ondernemer Sympany. Het mooie van deze toiletten is dat de nutriënten afkomstig uit de toiletten worden hergebruikt als bodemverrijker. Er is inmiddels een recordaantal gewassen geoogst, waardoor de zelfredzaamheid in Malawi is vergroot. Zo hebben de toiletten een dubbele functie. Op Wereld Toilet Dag dragen we met onze toiletbezoekers een steentje bij aan een betere toilethygiëne en zelfredzaamheid in Malawi.”

Vendor heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen geïntegreerd in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Meer informatie: www.vendor.nl en www.vendorwashrooms.nl

 

Deel dit artikel

Ook interessant: