8 juli 2015

Vebego overhandigt petitie over belang social firms aan Tweede Kamer

Cedris, Social Enterprise Nederland, Vebego en PSO Nederland hebben op 24 juni een petitie aangeboden aan leden van de Tweede Kamer. Daarin benadrukken zij nogmaals het belang van social firms voor onze maatschappij.

 

Doel van de petitie was om aandacht te vragen voor ‘contracting’ om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt door social firms die hiervoor specifiek zijn ingericht. Daarnaast brachten de vier partijen een verdieping aan in de al eerder aangereikte moties om de quotumwet/Participatiewet verder te concretiseren.

Lees de positionpaper die aan leden van de Tweede Kamer is aangeboden.

Over Cedris
Cedris is de branchevereniging voor Sociale werkvoorzieningen in Nederland Social Enterprise Nederland is de aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers die werken aan de economie waarin voor iedereen winst wordt gecreëerd. PSO Nederland staat voor Prestatieladder Sociaal Ondernemen en biedt een meetinstrument om zichtbaar te maken wat de bijdrage van sociale ondernemingen is aan werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

Deel dit artikel

Ook interessant: