Vebego jaarcijfers 2015: investeringen zorgen voor stevige groei

Vebego vlaggenVebego, het internationale familiebedrijf in facility services, publieke sector en gezondheidszorg, heeft in 2015 een stijging geboekt van de gemanagede jaaromzet*. Deze steeg met bijna 4% naar € 1.103,5 miljoen. Daarmee kijkt Vebego tevreden terug naar 2015; er ligt een gezonde basis om een nieuwe koers mee in te zetten. De groei is niet terug te voeren naar een specifiek land of activiteit maar wordt breed gedragen. Het gemanagede netto-omzetresultaat 2015 steeg naar € 28,9 miljoen.

Groei in schoonmaak
Ondanks de krimp van de schoonmaakmarkt in Nederland, is de omzet van de schoonmaakbedrijven van Vebego gegroeid. Vooral de segmenten Food & Industry en Zorg deden het bovengemiddeld goed.

Groei in thuiszorg
Het afgelopen jaar heeft Vebego op het terrein van de thuiszorg een volgende stap genomen. Per 1 april 2015 zijn de activiteiten van Stichting Thuiszorg Midden Gelderland (STMG) toegevoegd aan het portfolio. Door deze overname en de autonome groei is het aandeel van Zorgactiviteiten binnen Vebego verder vergroot. Deze ontwikkeling zal zich voortzetten.

Groei in Publieke Sector
Ook de activiteiten binnen de Publieke Sector zijn in 2015 verder toegenomen. Dit is te danken aan de overname van twee bedrijven in de groensector. Deze overnames bieden met name werk aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en passen helemaal in de nieuwe visie en missie die in 2015 geformuleerd is. Deze missie ‘Vebego vitaliseert werk en zorg’ wordt in 2016 uitgerold. De kern hiervan is dat Vebego zich naast een verdere groei van omzet en winst richt op een sterkere maatschappelijke rol in de samenleving. Vebego wil meer impact realiseren. Daarbij past bijvoorbeeld het bedenken, ontwikkelen en (experimenteel) toepassen van nieuwe manieren van samenwerken tussen organisaties, nieuwe manieren van de samenwerking tussen mens en technologie en de zorgvuldige omgang met het milieu.

Overige activiteiten
Aan het eind van het derde kwartaal is inzetbureau Tence verkocht aan Actief Interim. Door deze desinvestering is de omzetgroei in 2015 ten opzichte van het jaar daarvoor iets achter gebleven. Onze activiteiten in Zwitserland, België en Duitsland hebben een gezonde groei gerealiseerd.

* Vebego hanteert de begrippen ‘geconsolideerd’ en ‘gemanaged’. De geconsolideerde omzet van € 823 miljoen bevat de omzet van alle bedrijven waar Vebego overwegende zeggenschap heeft. In de gemanagede omzet worden de inkomsten van de joint ventures volledig meegeteld. In 2015 hebben in totaal 146 bedrijven een gezamenlijke omzet behaald van € 1.103 miljoen. In het persbericht hanteren we de gemanagede cijfers. De geconsolideerde omzet is afgeleid uit het jaarverslag 2015 waarbij op 19 april 2015 een goedkeurende controleverklaring van de onafhankelijk accountant is verstrekt.

Over Vebego International
Vebego is een internationaal opererend familiebedrijf actief in facility services, publieke sector en de gezondheidszorg. Ruim 100 bedrijven maken onderdeel uit van Vebego: zoals Hago, Yask, Vebego Services, Alpheios, Assist en Care. Daarnaast heeft Vebego een groot aantal samenwerkingsverbanden en joint ventures. Met ruim 35.000 medewerkers is Vebego actief in Nederland, België, Zwitserland en Duitsland. De totale gemanagede omzet is € 1.103 miljoen.