4 juni 2015

Vanmiddag 13.00 uur: FNV uitreiking Gouden Ezel Award 2015 aan de UvA

De Universiteit van Amsterdam (UvA) beloofde de schoonmakers een mooi nieuw contract maar het is nu een puinzooi. Al eerder en vaker hebben de schoonmakers bij het UvA management aangegeven dat de werkdruk te hoog is. Tot op de dag van vandaag krijgen zij holle frasen en loze woorden over nieuwe huisvesting en ‘anders’ werken als antwoord terug.   

De schoonmakers pikken het niet en komen in actie. Het zogenaamde rendement denken staat bij de UvA blijkbaar nog steeds hoog op de agenda. De schoonmakers dreigen hier nu ook de dupe van te worden, maar komen dus in actie. In samenzijn met studenten en docenten reiken de schoonmakers donderdag 4 juni om 13.00 uur De Gouden Ezel Award 2015 uit aan het College van Bestuur.  

De UvA is een nieuw schoonmaakcontract aangegaan met een schoonmaakbedrijf dat zijn werknemers intimideert. Voor de contractwissel, in maart, hebben de schoonmakers de UvA laten weten dat zij graag op eenzelfde prettige manier willen blijven werken. UvA schoonmakers worden nu toch van hun vaste plekken weggehaald en vervangen door tijdelijke krachten. Zij worden naar huis gestuurd, krijgen waarschuwingsbrieven en als het hen niet bevalt ‘kunnen ze vertrekken’. Er is een petitie aangeboden, maar er wordt niet geluisterd. De schoonmakers voelen zich in de steek gelaten door het UvA- management.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: